Beauty

15 beauty regels om bij te zweren als je de 30 bent gepasseerd

15 beauty regels om bij te zweren als je de 30 bent gepasseerd

Tiener zijn is geen pretje en ook wanneer je in de twintig bent, zijn er genoeg struggles die je tegen het lijf loopt. Eén ding waar je niet (echt) last van hebt op die leeftijden, is dat je lichaam tekenen vertoont van ouder worden.

Er is heus niks mis met een klein rimpeltje en een grijze haar wanneer je dertig plus bent: het betekent dat je leeft en je het geluk hebt dat je oud(er) mag worden. Maar je uiterlijk blijft wel je visitekaartje en daarom is het fijn als je wel goed voor jezelf zorgt en juist een beetje extra lief bent voor jezelf op beauty gebied.

Als je de dertig gepasseerd bent, zijn er echter wel andere dingen waar je rekening mee moet houden dan als je 25 of 15 bent. Wij hebben vijftien beauty regels verzameld waar je eigenlijk bij zou moeten zweren wanneer je dertig plus bent. 

1. SPF

Draag elke dag zonnebrandcrème of huidverzorging met een goede SPF. Dit is dé manier om rimpels en pigmentvlekken te voorkomen. Wil je het helemaal goed doen? Draag dan een hoed om je hoofd en gezicht te beschermen op écht zonnige dagen en een zonnebril om te voorkomen dat je gaat knijpen met je ogen.

 

2. Oogcrème

De plek waar je waarschijnlijk voor het eerst zichtbare rimpels zal krijgen, is rond je ogen. Als je de dertig bent gepasseerd, is het gebruiken van een oogcrème dus een must. Heb je vaak last van opgezwollen ogen of donkere kringen? Probeer dan een crème te vinden die je ook hierbij helpt. 

3. Hydrateer

Genoeg water drinken is altijd een must maar wanneer je de dertig gepasseerd bent, zou jij je huid ritueel lekker moeten pamperen met hydraterende producten. Niet alleen je gezicht maar ook de rest van je lichaam zoals je benen en armen kunnen goede hydraterende producten gebruiken.  

4. Drink alcohol met mate

Misschien heb je wel gemerkt dat je als tiener of twintiger zijnde de dag nadat je stevig alcohol had gedronken, er een stuk fitter bij zat dan nu het geval is. Dit is niet zo maar zo. Je lichaam herstelt moeilijker als je ouder wordt. Niet alleen voel jij je slechter, ook zal je sneller verouderen als je regelmatig stevig drinkt. 

5. Een echt goede kapper

Hoe ouder je wordt, hoe slechter de kwaliteit van je haar zal zijn. Een goede kapper is dan een must en het liefst eentje die begrijpt wat jouw haar nodig heeft qua kapsel en verzorging. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh Dale (@monikh) on

6. Nachtcrème

We weten het: er zijn tal van crèmes die je huid zowel gedurende de dag als de nacht evenveel beloven te verzorgen. Een beetje misleidend is dit wel want tijdens de nacht krijgt je huid te maken met hele andere omstandigheden dan gedurende de dag. Als jij slaapt, is jouw huid aan het herstellen en daar kun je jouw velletje het beste mee helpen met een crème die speciaal bedoeld is voor de nacht

7. Facials

Je huid heeft nou eenmaal meer verzorging nodig als je ouder wordt en wie kan je daar nou het beste bij helpen? Juist ja, een specialist op het gebied van huidverzorging. Gun jezelf eens per drie maanden een facial en laat je adviseren wat voor producten of ingrediënten voor jouw huidje het beste zijn. 

8. Pamper je lokken

Niet alleen je huid wordt droger naarmate je ouder wordt, ook je haren zullen extra vocht nodig hebben. Verwen je manen eens in de zoveel tijd met een rijk voedend masker om ze zacht te houden en glanzend. 

 

9. Goede kwasten

De tijd dat je compromissen maakte op het gebied van kwaliteit, moet voorbij zijn als je de dertig bent gepasseerd. Investeer in goede producten, zo ook op het gebied van beauty tools. Mooie kwasten om je make-up mee aan te brengen, horen daar zeker bij. Vergeet vooral niet om ze regelmatig te reinigen; het liefst meer dan eens per maand.

10. Ontspan je gezicht

Er is niks mis met expressie tonen wanneer je boos bent maar als je, wanneer je bijvoorbeeld geconcentreerd aan het werk bent, constant knijpt met je ogen dan zal dit sneller zorgen voor rimpels. Probeer hierop te letten en check desnoods of je misschien een bril nodig hebt. 

11. Borstel je haar met liefde

Je manen zijn nou eenmaal breekbaarder als je ouder bent dus als je al niet met liefde je haar kamde, dan is dit het moment om hiermee te beginnen. Werk rustig van beneden naar boven en borstel je haar het liefst niet als het nat is. Ook belangrijk: investeer in een borstel die zacht is voor je haren. IJzeren pinnen zijn een no go, kies bijvoorbeeld voor eentje met zwijnenhaar of een equivalent met een niet dierlijk product. 

12. Verzorg je handen

Naast je gezicht zijn ook je handen een visitekaartje. Verzorgde handen zijn een must en dat betekent niet alleen een mooi lakje op je nagels. Voorzie je handen regelmatig van een rijke crème zodat je huid mooi zacht blijft. Vergeet ook hier een SPF niet!

 

13. Maak altijd je gezicht schoon voor het slapen gaan

Goed voor je huidje zorgen, is belangrijker dan ooit daarvoor als je dertig jaar of ouder bent en dat betekent toch echt dat jij vanaf dan elke avond keurig je gezicht moet schoonmaken. En zou nou zelf: slaapt dat niet een stuk fijner?

14. Stop met roken

Misschien een open deur maar wij willen je er toch even aan herinneren: roken is funest voor je lichaam. De kans op allerlei nare ziektes neemt toe en ook je looks zullen sneller achteruit gaan door roken. Als je dertig jaar of ouder bent, zul je het absoluut gaan merken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire) on

15. Omarm het ouder worden

Die tips die wij hebben gegeven zullen je echt helpen om te voorkomen dat je er snel ouder uitziet maar het proces helemaal stoppen zit er natuurlijk niet in. Onzeker zijn over dat je ouder wordt is niet nodig: het zal ons allemaal gebeuren. Wees trots op hoe je eruitziet en omarm eventuele dingen die zogenaamd 'flaws' zijn. Hierdoor zie jij er een stuk aantrekkelijker uit!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top