Gezichtsverzorging

Dit zijn de voordelen van het gebruiken van een nachtcrème

Dit zijn de voordelen van het gebruiken van een nachtcrème

Als jouw velletje je lief is, zou je de nodige aandacht moeten besteden aan de verzorging ervan. Toch zijn er vast dingen die jij wel of niet doet, die juist niet zo fijn zijn voor je huid.

Gebruik je een SPF? Verwen jij de omgeving rond je ogen met een goede crème? En gebruik je een nachtcrème? Als je op dat laatste 'nee' antwoordt, dan wordt het tijd dat jij hier verandering in aanbrengt. Het gebruiken van een nachtcrème heeft namelijk een hoop voordelen. 

Voordelen van het gebruiken van een nachtcrème

In de nacht is jouw lichaam hard bezig om de schade die het gedurende de dag heeft opgelopen, te herstellen. Een goede crème die daarbij helpt, kan absoluut voor een beter effect zorgen. Door het gebruiken van een nachtcrème die aansluit op de behoeftes van je huid, ziet jouw velletje er 's ochtends nog beter uit. De droge plekjes verdwijnen, je huid wordt zacht en soepel, het stimuleert de bloedcirculatie, de collageenaanmaak krijg een boost, de elasticiteit neemt weer toe en het helpt de cellen te vernieuwen. 

Het kiezen van een nachtcrème

Bij de keuze voor een nachtcrème, overweeg je eigenlijk dezelfde dingen als bij een dagcrème. Wat voor type huid heb je en wat zijn de behoeften? Als je een droge huid hebt, kies je vanzelfsprekend voor een andere crème dan wanneer je een vette huid hebt. Wat wel belangrijk is, is dat je niet een te dikke crème kiest. Hierdoor kan je huid 's nachts niet goed ademen en dat is natuurlijk ook belangrijk voor het herstel. Hoe minder parfum en hoe natuurlijker de crème, hoe beter voor je huid en de rest van je lichaam. 

Nachtcrème aanbrengen

Voordat jij jouw nachtcrème aanbrengt, is het belangrijk om je huid eerst grondig schoon te maken. Op die manier kan de crème beter doordringen tot je huid. Gebruik daarna een hoeveelheid nachtcrème ter grootte van een twintig cent muntje en breng dit deppend op je gezicht aan. Masseer het goed in met ronddraaiende bewegingen van beneden naar boven. Het gebied voor je ogen sla je over, hier kun je het beste een crème voor gebruiken die hier specifiek voor bedoeld is. 

 
Beeld: Photo by Jernej Graj on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top