Lifestyle

De leukste mondkapjes scoor je hier + mondkapjes tips

De leukste mondkapjes scoor je hier + mondkapjes tips

Nu we middenin de tweede golf van het coronavirus zijn beland, komen we dagelijks in aanraking met alle negatieve berichten over de oplopende ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen en slechte vooruitzichten. Om dit alles te voorkomen, moeten we meer binnen zitten én meer mondkapjes dragen als we buiten zijn. Niet zo leuk, maar wij proberen het positief te houden met een artikel over de leukste mondkapjes!

Met de nieuwe maatregelen die zijn getroffen, moeten we er (helaas) aan gaan geloven dat we (naast het openbaar vervoer) op steeds meer openbare plekken een mondkapje zullen moeten gaan dragen. Vooral in de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, zullen er strengere regels gaan komen wat betreft het dragen van een mondkapje in bijvoorbeeld winkels en horeca. Maar wij proberen het positieve hiervan in te zien, misschien kan de mondkap jouw outfit juist wel helemaal af maken.

Maak je outfit compleet 

Moet je de hele dag een mondkapje dragen vanwege je werk? Of draag je een mondkapje omdat je met het ov moet reizen? Maak het dan wat leuker voor jezelf door middel van meerdere mondkapjes aan te schaffen die je kunt laten matchen met je outfit. Dit is niet alleen leuker voor jezelf, maar je weet ook nooit wie je tegenkomt tijdens dit ritje in de trein, en stiekem willen wij er altijd fabulous uitzien toch? Of je nou een mondkapje op hebt of niet. 

Kijk uit met de kleur

Een wit mondkapje is niet de meest praktische keuze. Deze kleur wordt namelijk erg snel vies. Niet alleen van je eigen make-up, maar ook van andere viezigheid. Dit ziet er niet zo fris uit, en daarom kun je altijd beter kiezen voor een donkerdere kleur mondkap. 

Let op het materiaal en de pasvorm

Eigenlijk nog veel belangrijker dan hoe je mondkapje eruit ziet, is of hij lekker zit. Sommige mondkapjes ruiken niet zo lekker of kriebelen. Vooral als jij je mondkap voor een langere tijd moet dragen, is dit erg vervelend. Let daarom goed op het materiaal van het mondkapje voordat je er eentje aanschaft, en voel of hij lekker zit en aanvoelt. De ene mondkap laat wat makkelijker frisse lucht door dan de andere door het materiaal. Kijk wat je prettig vindt. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top