Lifestyle

Deze 6 dingen gaan we absoluut niet missen aan 2021

Deze 6 dingen gaan we absoluut niet missen aan 2021

Ieder jaar heeft zo zijn hoogte- en dieptepunten. Waar we eind vorig jaar nog hoop hadden dat 2021 weer helemaal als vanouds zou worden, werd die droom toch iets sneller afgebroken dan gewenst. Ook het afgelopen jaar was alles omtrent Corona misschien wel het grootste gespreksonderwerp.

Laten we dit bewogen jaar afsluiten met een lijstje waarin we alle dingen bespreken die we niet gaan missen aan 2021. Lees je mee? 

 

Online meetings

Met het aangescherpte thuiswerkadvies werden online meetings het nieuwe normaal. Voor sommige mensen ideaal, anderen keken er juist ontzettend tegenop. Waar je tijdens een fysiske meeting direct feedback krijgt van bijvoorbeeld collega's, gaat dat tijdens een online vergadering natuurlijk net wat anders. Die lange (ongemakkelijke) stiltes gaan we zéker niet missen. 

Testen, testen en nog eens testen

Niemand vindt het fijn om zo'n staafje in zijn of haar neus te krijgen. Heb je net je make-up look voor elkaar gekregen, stromen de tranen over je wangen door het testen. Niet ideaal, maar wel voor een goed doel. Hoe vaak heb jij je het afgelopen jaar laten testen? 

Open of dicht?

Blijft alles nou open, of gaat het dicht? Het was best lastig om bepaalde afspraken vooruit te plannen. In de zomer was alles open en konden we op elk moment van de dag aanschuiven bij ons favoriete restaurant, maar nu is dat net even anders. Avondeten of héél uitgebreid lunchen om 15.00 uur? Let's go

De mondkapjesplicht

Ik denk dat iedereen het afgelopen jaar wel eens de deur uit is gegaan zonder een mondkapje. Sta je jouw auto vol te tanken en kan je niet naar binnen om te betalen omdat je dus dat mondkapje niet bij je had. Heel ongemakkelijk. Toch konden ook veel bedrijven inspelen op de vraag naar mondkapjes en werden de mooiste creaties gemaakt. Maar eerlijk is eerlijk, boodschappen doen zonder mondkapje is wel een stuk comfortabeler dan met. 

Geen evenementen

Gelukkig hebben we afgelopen zomer kunnen genieten van een paar leuke festivals met onze vrienden onder het genot van een drankje. Toch bleef het ook echt alleen bij de zomer met een beperkt aantal mensen. Maar hey, beter iets dan niet, toch? Hopelijk kunnen we in 2022 allemaal genieten van dit soort evenementen. 

Thuiswerken

We hadden het net al even over de online meetings, want dat komt natuurlijk omdat we veel vanuit huis hebben gewerkt. Niet even het weekend evalueren met je favoriete collega onder het genot van een kop koffie. Nee, voornamelijk de zolder ombouwen tot een thuiskantoor. Voordeel: misschien was de koffie thuis wel veel lekkerder dan op kantoor. Dat scheelt dan weer. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top