Lifestyle

Geen ochtendmens? Met deze gewoontes begin jij iedere dag op de beste manier

Geen ochtendmens? Met deze gewoontes begin jij iedere dag op de beste manier

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen twee soorten mensen: ochtendmensen en avondmensen. Een ochtendmens worden kan best moeilijk zijn als jij altijd al een avondmens bent geweest. Toch is vroeg opstaan voor veel mensen de beste manier om zo veel mogelijk uit hun dag te halen. Dus wil jij graag de overgang maken van avond- naar ochtendmens? Dan hebben wij de oplossing voor je.

Als jij deze gewoontes in jouw routine verwerkt, word jij binnen no time een ochtendmens.

Maak je bed op

Jouw bed opmaken direct na het opstaan klinkt misschien als een vervelend klusje, maar het is de ideale manier om jouw dag direct productief te beginnen. Het helpt om jouw slaapkamer netjes te houden en het herinnert je eraan om regelmatig jouw bed te verschonen. Daarnaast leegt het ook jouw hoofd en je wordt er gelijk wakker van. Wanneer jij in de avond thuiskomt, kan jij lekker in een schoon en net bed gaan liggen. Het is dus een taakje waar je later op de dag veel profijt van zult hebben.

Rek je uit

Niet iedereen houdt ervan om in de ochtend te sporten. Het is ook niet voor elk mens weggelegd en daar is niks mis mee. Toch is je even uitrekken in de ochtend iets wat jouw dag een fijne start kan geven. Je hoeft natuurlijk geen volledige yoga routine te doen als je net uit je bed komt rollen; een paar simpele uitrekoefeningen zijn meer dan genoeg. Het voelt niet alleen heerlijk om je even goed uit te rekken, het zorgt er ook voor dat jouw lichaam aan het werk wordt gezet en dat je minder snel blessures oploopt tijdens een eventuele hierop volgende work-out.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JoJa (@joja) op

Laat je telefoon nog even liggen

Het is ontzettend verleidelijk om gelijk je telefoon erbij te pakken als de wekker gaat. We checken massaal social media in de ochtend, maar misschien zouden we dit eigenlijk niet moeten doen. Om ontspannen de dag te beginnen, kun jij je het beste nog even afschermen voor alle stress van de buitenwereld. Maak van jouw ochtend een momentje voor jezelf en laat alle stress van buitenaf niet binnen. Zo ga jij uiteindelijk veel relaxter de deur uit. Appjes beantwoorden kan een uurtje later ook nog.

Drink een glas water

We moeten allemaal iedere dag water drinken. Het is goed voor onze gezondheid, maar ook voor bijvoorbeeld ons haar en onze nagels. Als jij graag meer water wil gaan drinken, kan gelijk nadat je wakker wordt een glas water drinken helpen om deze gewoonte aan te leren. Daarnaast is het ook lekker verfrissend en helpt het je om wakker te worden. Zet een glas water op jouw nachtkastje voordat je gaat slapen wanneer je bang bent om dit te vergeten. Als jij van meer water drinken een gewoonte wilt maken, zijn er een aantal dingen die jou hierbij kunnen helpen. Klik hier om er alles over te lezen.

Was je gezicht

Een fijne huidverzorgingsroutine hebben is niet alleen goed voor in de avond, maar ook in de ochtend. Voor jouw velletje is het 't beste om als je uit bed komt ook jouw gezicht te wassen. Dit is niet alleen goed voor jouw huid, het dient ook als een verwenmomentje voor jezelf voordat jij aan jouw dag begint. Verzamel dus jouw favoriete producten en verwen jouw gezicht voordat je aan jouw dag begint.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Doe iets leuks of creatiefs

Ochtenden zitten voor veel avondmensen onder ons vol met stress en haast. Als jij van jezelf een ochtendmens wilt maken dan kan jij dit vermijden door jezelf de tijd te geven om iets te doen waar jij blij van wordt. Speel een spelletje, lees een hoofdstuk uit jouw favoriete boek of speel even met je hond. Zo ga jij met een veel rustiger en vrolijker gevoel de deur uit en zal dit hopelijk voor de rest van de dag blijven hangen.

Schrijf jouw to-do lijst

Vervolgens in het tijd om productief te worden. Nu jij de ruimte hebt gehad om ontspannen wakker te worden en iets voor jezelf te doen, kan jij aan de slag. Om jouw werkdag goed te beginnen, moet je natuurlijk eerst weten wat er allemaal gedaan moet worden. Pak dus een kop thee of koffie en schrijf op wat er allemaal gedaan moet worden vandaag. Wees hier realistisch in en schrijf niet meer op dan je daadwerkelijk kan doen. Hiermee voorkom jij dat je in de avond teleurgesteld bent in jouw eigen productiviteit.

Houd je aan een vaste routine

Tot slot is het, om deze gewoontes vast te kunnen houden, belangrijk om hier een passende routine voor aan te nemen. Loop iedere ochtend alle stappen af totdat jij er niet eens meer over na hoeft te denken. Stel jouw routine samen op basis van wat voor jou prettig werkt. Wanneer jij de routine niet fijn vindt, zal je veel sneller geneigd zijn om ervan af te wijken. Schrijf daarom jouw 'stappenplan' op en wijk er niet vanaf totdat jij dit iedere ochtend met plezier doet. Zo word jij een echt ochtendmens.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top