Beauty

Zó behoud jij je zomerse tan

Zó behoud jij je zomerse tan

Heb jij deze zomer weer goed je best gedaan voor een zomers kleurtje? Natuurlijk wil je dit mooie gloedje zo lang mogelijk behouden. De zomer loopt jammer genoeg op haar einde, dus bijkleuren zit er helaas niet echt meer in. Maar wees niet getreurd, met deze tips zorg je ervoor dat jij je zomerse tan zo lang mogelijk kunt behouden. 

Koud douchen

Het is misschien niet heel relaxed, maar het zorgt er écht voor dat jij je tan langer zult behouden. Door een warme douche droogt je huid namelijk uit, en dat is nou juist níét de bedoeling. Voor extra goed resultaat kun je een hydraterende douchegel gebruiken of een heerlijke olie. 

Blijven smeren 

Om je tan te behouden, is het super belangrijk dat jij je huid blijft hydrateren. Zo voorkom je dat je huid droog wordt en gaat vervellen. Dan is het bye bye met je zomerse gloed. Hydrateer je velletje daarom elke dag met een body lotion. Maak hier een gewoonte van door dit altijd op hetzelfde moment te doen, bijvoorbeeld na een douche of voordat je gaat slapen. 

 

Drink genoeg water

Alleen je huid hydrateren is niet genoeg om je tan te behouden, zorg ervoor dat je zelf ook genoeg drinkt. Door veel water te drinken, houd jij je huidcellen gezond en zorg je ervoor dat je velletje meer straalt - precies wat we nodig hebben!

Een beetje valsspelen mag...

Je gezicht is je visitekaartje, daarom mag je best een beetje valsspelen met een zelfbruiner voor je gezicht. Doordat je huid al een mooi gouden gloedje heeft, is de kans op oranje vlekken kleiner dus dat is ideaal!

 

Toch een beetje scrubben

Het klinkt misschien raar, maar om je tan te behouden is het belangrijk om je huid voorzichtig te blijven scrubben. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat je dode huidcellen verdwijnen. Dode huidcellen maken je huid doffer en minder glowy, en dat is natuurlijk zonde. Zorg er wél voor dat je rustig aan doet met de scrub, anders haal jij je tan laagje er alsnog af en dat is niet handig! Je kunt bijvoorbeeld ook alleen met een washandje over je lichaam gaan in plaats van een harde scrub te gebruiken. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top