Lifestyle

5 trucs waarmee jij je comfortabel kunt voelen in ongemakkelijke situaties

5 trucs waarmee jij je comfortabel kunt voelen in ongemakkelijke situaties

Je hebt er vast niet elke dag mee te maken maar een oncomfortabele situatie moeten wij allemaal wel eens mee dealen. Je leidinggevende vraagt bijvoorbeeld of je even bij haar of hem komt, je bent uitgenodigd voor een feestje waar je bijna niemand kent of je bent verwikkeld in een ruzie met iemand die je dierbaar is.

Als het je niet lukt om het vervelende gevoel los te laten, het je gedachte overneemt en je lichamelijk merkt dat je stress hebt door de situatie, dan wordt het tijd om jezelf te kalmeren. Er zijn gelukkig wat trucs waarmee jij je weer comfortabel kunt voelen.

1. Ontspan en ga het niet overdenken

Als iets jou niet gaat helpen, is het structureel piekeren over de situatie. Focus je op je ademhaling en probeer alles in perspectief te zetten. Je kunt ook proberen aan andere (leuke) dingen te denken. 

2. Voel je comfortabel met wie je bent

Jij bent echt niet de enige die liever niet naar een feest gaat waar je niemand kent. Als je toch gaat en in een hoekje wegkruipt, wordt het inderdaad een blamage. Voel je comfortabel met wie je bent en denk aan positieve dingen. Door dit te doen, straal je blijheid en openheid uit waardoor je sneller contact legt op een fijne manier met anderen. 

3. Wees zelfverzekerd

Met een goede dosis zelfverzekerdheid, kom je een heel eind. Focus je niet op dingen die mensen misschien niet leuk aan je zullen vinden en juist wel op de dingen waarvan je zeker weet dat je daarmee goed zit. Waar je ook bent, jij mag er zijn. 

4. Lach

Ga je echt jouw mood laten bepalen door mensen die kritiek op je hebben? Kijk goed naar jezelf. Natuurlijk, als ze een punt hebben dan kun je er iets mee doen maar dat maakt je niet een slecht persoon. Glimlach, lach of doe in ieder geval iets waar je vrolijker van wordt

5. Neem afstand

Als het kan en het echt even moet, neem dan gewoon afstand van de situatie om het beter van je af te laten glijden. Heb je jouw standpunt of mening duidelijk gemaakt? Laat het dan daarbij. Meer kun je niet doen. 

Beeld: Photo by Matheus Ferrero on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top