Lifestyle

4 dingen die jij kunt doen om positief te blijven in (bijna) alle situaties

4 dingen die jij kunt doen om positief te blijven in (bijna) alle situaties

Elke dag vrolijk en gelukkig zijn, is bijna niemand maar het is wel fijn dat dit de overhand heeft. Waarschijnlijk kom jij genoeg obstakels of situaties tegen in je leven die je happiness gehalte naar beneden trekken. Gelukkig kun je zelf dingen doen om dit gevoel positief te beinvloeden.

Natuurlijk, je mag je best verdrietig of rot voelen als iets naar op je pad komt maar het is wel fijn dat jij de baas bent over die gevoelens en het niet de overhand neemt. Positiviteit is belangrijk, ook als je even niet lekker in je vel zit. Dit zijn vier concrete dingen die jij kunt doen.

1. Schrijf het van je af

Je gevoelens negeren is natuurlijk niet slim, zeker niet als ze heftig zijn. Door het ergens op te schrijven, kun je het makkelijker en op een gezonde manier een plekje geven. Maak desnoods een dagboek waar je regelmatig je gevoelens in opschrijft en lees je teksten ook eens terug. 

2. Positiviteits playlist

Wil je een instant mood booster? Dan is muziek de manier om blij te worden. Verzamel een aantal nummer waardoor je weer zin krijgt in dingen en ga gewoon even lekker uit je plaat in je eigen huiskamer (of waar dan ook). Wedden dat het werkt?

3. Weg met negatieve mensen

Unfrienden kan je helpen om positiever in het leven te staan. Zowel digitaal, als in het 'echte leven'. Als je merkt dat je door het volgen van bepaalde Instagram accounts de hele tijd geconfronteerd wordt met negativiteit en je hier down van raakt, dan wordt het tijd om te unfollowen. Een echte vriendschap zet je natuurlijk niet zo maar aan de kant, maar als iemand alleen maar negativiteit voortbrengt en je er weinig voor terug krijgt, dan wordt het tijd voor een goed gesprek. 

4. Doe drie positieve dingen op een dag

Door positieve dingen te doen, voel jij je ook goed. Die drie positieve dingen, zijn niet alleen maar voor jezelf. Je doet één leuk iets wat voor jou persoonlijk leuk is. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een facial voor jezelf, maar het kan ook zijn dat je jezelf verwendt met een sheet mask. Het tweede goede ding wat je doet, is voor een ander. Geef een dakloze bijvoorbeeld een euro. Het derde goede ding wat je doet, is voor de wereld zoals het weggooien van lege plastic verpakkingen in een speciale container. 

Beeld: Photo by Vinicius Wiesehofer on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top