Health

Dit zijn de meest natuurlijke remedies tegen hoofdpijn

Dit zijn de meest natuurlijke remedies tegen hoofdpijn

Hoofdpijn is iets wat we allemaal weleens hebben gehad in ons leven en waar je zo snel mogelijk vanaf wilt komen. Een bonkend gevoel in je hoofd terwijl jij jezelf aan het klaarmaken bent voor de dag, of tijdens een leuk uitje met jouw vrienden, is nooit fijn. Het kan dan ook veel dingen verpesten.

We snappen dat je misschien al van alles hebt uitgeprobeerd op het gebied van hoofdpijn verlichten. Veel mensen grijpen snel naar medicijnen. Toch kun je ook op een natuurlijke manier er van af komen. Wij hebben een paar voor jou op een rijtje gezet.

Massage

In veel gevallen heeft jouw hoofdpijn alles te maken met de spieren in je nek en rug. Deze spieren staan namelijk in verbinding met jouw hoofd en kunnen er daarom makkelijk voor zorgen dat jij heel wat dagen last hebt van hoofdpijn, zodra deze vast zitten. Zorg daarom eens voor een goede massage, vraag of iemand dit voor jou wilt doen. Zo pak je op een natuurlijke manier de oorzaak aan. Je voelt je hierna verlicht. Ook kun je op bezoek gaan bij een professionele masseur.

Douche

Een wisseldouche kan veel voor je betekenen. Dit houdt in dat je het water soms van warm naar koud verandert. Laat dit even goed tegen jouw nek en hoofd stromen, zo zorg je dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt hoofdpijn gauw verlicht. Douche een paar minuten met koud water en dan weer met warmer water.

Appels

Appels kunnen veel voor jouw hoofdpijn betekenen. Zodra jij een appel eet, wanneer je een hoofdpijn bui aan voelt komen, zal dit ervoor zorgen dat het een stuk minder wordt. Het bevat namelijk stoffen die het zuurgehalte in jouw lichaam op peil houden. Een simpel appeltje kan dus veel meer voor je doen dan je zou denken!

Ga voor iets pittigs

Eet eens een goede pittige maaltijd, met bijvoorbeeld cayenne of groene peper. Dit zal binnen no-time jouw killing hoofdpijn verhelpen. Het zorgt er namelijk voor dat de zenuwen die hiertoe leiden geblokkeerd worden. 

Breng je benen omhoog

Hoofdpijn of migraine heeft alles te maken met bloedcirculatie, hier kun je dus wat tegen doen. Ga eens op jouw bed of op de grond liggen en breng je benen omhoog, tegen bijvoorbeeld een muur. Zo zorg je ervoor dat al het bloed weer naar de plekken gaat waar het hoort. De druk in je hoofd neemt dan gelijk af! 

Gemberthee

Gember, wij vinden het inmiddels een superfood. Het kan tegen van alles helpen, ook tegen jouw irriterende hoofdpijn. Het heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen die hierbij veel kunnen helpen. Drink eens een heerlijk kopje gemberthee met wat citroen, zo laat jij je hoofd helemaal tot rust komen op een natuurlijke manier.

Warme kruik

Naast dat een massage goed kan helpen om jouw bloedcirculatie in je nek te laten doorstromen, kan een warme kruik dit ook. Leg deze eens op jouw nek en laat het (niet te lang) liggen. Zo zullen de spieren op deze plek ontspannen en zal je hoofdpijn afnemen.

Water, water en nog eens water

Hoe makkelijk het ook klinkt, water is een echte redder. Naast dat hoofdpijn vaak komt door de spieren en bloedcirculatie in jouw nek, kan het ook ontstaan door te weinig vocht. Wanneer je gedehydrateerd bent dan kan dit gauw leiden tot allerlei kwalen, waarvan hoofdpijn een veel voorkomende is. Probeer dus altijd zeven glazen water per dag te drinken, voor een optimale hydratatie. 

Werkt echt niets?

Wanneer je het gevoel hebt dat niks werkt en het alleen maar erger wordt, kun je het beste gaan slapen. Dit blijkt nog wel de beste remedie te zijn van allemaal. Ga in een donkere en stille kamer liggen en val heerlijk in slaap. Wanneer jij er namelijk mee rond gaat lopen dan wordt het alsmaar erger.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top