Interior

Zo creëer jij een echt hotelgevoel in jouw eigen huis

Zo creëer jij een echt hotelgevoel in jouw eigen huis

Nu wij praktisch allemaal thuis zitten in quarantaine snappen we dat het soms wat saai kan worden. Nu op vakantie gaan er niet echt bij is, mis jij misschien wel echt dat gevoel dat je krijgt wanneer jij logeert in een hotel. Die heerlijke bedden en die mooie suites, je kunt er geen genoeg van krijgen. En dan denken we nog niet eens aan roomservice.

Je denkt waarschijnlijk dat je dit gevoel een hele lange tijd zult moeten missen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn namelijk heel wat dingen die jij kunt toepassen in jouw huis waardoor je ook gewoon thuis een hotelgevoel krijgt. Wij hebben een paar dingen voor jou op een rijtje gezet, waardoor jij een echte staycation in eigen huis kunt houden.

Van badkamer naar spa

Wat is er fijner dan ontspannen na een lange dag in jouw eigen spa? Zet eens het grote licht uit en steek geurkaarsen aan voor een ultiem relaxed gevoel. Zo waan jij je eventjes helemaal ergens anders, terwijl jij gewoon in jouw eigen badkamer bent. Ook is het enorm fijn om aroma's in te zetten die vaak worden gebruikt in echte spa's. Zo creëer je gemakkelijker dat gevoel. Breng jouw favoriete masker aan en ga met een goed boek ontspannen in bad. 

Beddengoed

Wanneer jij in bed stapt dat een nieuw, fris beddengoed heeft dan slaap jij misschien wel twee keer zo lekker dan normaal. Het geeft een gevoel van nieuwheid, net als dat je krijgt wanneer jij in een hotelbed slaapt. Schaf daarom eens fijne lakens aan die jou echt doen denken aan een hotel. Zodra jij in de avond in bed ploft zal je een hier een stuk meer van genieten dan met jouw oudere beddengoed. Ook het hebben van meerdere kussens in verschillende formaten doet veel voor het oog én jouw comfort.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Interior & More (@myinterior) op

Ontbijt op bed 

De onbewuste blijdschap die jij krijgt van een roomservice ontbijtje is groter dan jij denkt. Soms is het nodig om jouw ontbijt even wat specialer te maken dan normaal. Maak daarom eens een ontbijtje op bed voor bijvoorbeeld jou en je partner. Maak deze nog meer bijzonder door het mooi opgemaakt op te dienen. Pannenkoekjes, aardbeien of croissantjes; waar je dan ook zin in hebt, geniet hiervan!

Muziek

Wanneer wij denken aan een hotel dan denken we aan een ultiem ontspannen sfeer, waarbij op dat moment niets moet. Daar draagt muziek erg aan bij. Ook deze sfeer kun jij gewoon bij jou in jouw huiskamer creëren. Kies een ontspannende playlist uit op Spotify zoals 'Sweet Soul Chillout' of 'Lounge Soft House'. Wanneer deze op de achtergrond spelen bij jou thuis, geven ze jouw onbewust een heel fijn gevoel. Ze zorgen ervoor dat je volledig ontspant. Natuurlijk kun jij ook een playlist maken met jouw eigen favoriete nummers, die jou een goed gevoel geven.

Fijne items voor het ultieme hotel gevoel

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top