Interior

Dit zijn 9 fouten die je kunt maken bij het inrichten van een slaapkamer

Dit zijn 9 fouten die je kunt maken bij het inrichten van een slaapkamer

Hoewel je er het merendeel van de tijd doorbrengt met je ogen dicht, is de inrichting van een slaapkamer zo ontzettend belangrijk! De ruimte moet je rust geven en tegelijkertijd een fijne én functionele plek bieden om te vertoeven. Maar wat zijn nou dingen waar je écht op moet letten als het aankomt op het inrichten van een slaapkamer.

Wij namen 9 fouten die je kunt maken onder de loep. Bega jij er meerdere op dit moment? Pak het dan stuk voor stuk aan: Rome is ook niet gebouwd in één dag en vervanging of aanpassing kost nou eenmaal tijd en geld. Oftewel, wees niet te streng voor jezelf maar maak het wél een prioriteit.

1. Geen aandacht besteden aan een mooi dekbedovertrek

Eén van de belangrijkste dingen wat ons betreft, is een comfortabel en prachtig dekbedovertrek. We spenderen gemiddeld een derde van ons leven in bed dus een materiaal dat fijn aanvoelt op de huid, is van groot belang. 2. Geen of een slecht hoofdbord bij je bed

Een hoofdbord biedt de nodige comfort: het laat je geborgen voelen en zorgt voor een fijne plek om tegenaan te leunen als je rechtop zit. Wat extra aandacht besteden aan een mooi hoofdbord, kan dus zeker geen kwaad. Komt jouw bed een heel standaard exemplaar? Laat deze dan opnieuw bekleden in een mooie stof. 

Margot Euro tweepersoonsbed, lichtroze fluweel bij Made.com


3. Felle kleuren gebruiken

De slaapkamer moet een plek zijn waar je tot rust komt, dus felgeel is niet echt aan te raden in deze ruimte van het huis. Ga voor neutrale en / of koele kleuren en breng sfeer aan door te werken met verschillende texturen. Een klein beetje van een felle kleur kan geen kwaad, maar ga er absoluut niet overboord mee. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mäkleri & Interiör i Göteborg (@alvhem) op


4. Rommel laten rondslingeren

Rommel is echt een no go in de slaapkamer. Het zou namelijk een plek zijn waar je rust vindt en troep overal werkt averechts. Berg zoveel mogelijk spullen op en groepeer de accessoires en dergelijke die je wel in het zicht wilt houden op een tray. Wees kritisch! Slaapkamers zijn vaak klein dus een rommelige uitstraling ligt al snel op de loer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @charchax op


5. Geen rekening houden met de ruimte

Bij het aanschaffen van meubels, wordt vaak slecht of helemaal niet nagedacht over de ruimte waar het in komt te staan. Waarschijnlijk is de grootte van een bed niet echt iets waar je compromissen in kunt stellen, maar bij de keuze van leuke nachtkastjes kun je het beste even met tape aangeven waar het meubel komt te staan. Zo heb je goed door hoeveel ruimte iets in gaat nemen en of alles wel in verhouding is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fantastic Frank Real Estate (@fantasticfrank) op


6. Sfeerlicht vergeten

Een plafoniere ophangen en klaar is kees. Nou niet dus! Verlichting is super belangrijk in de slaapkamer. Hang gewoon een écht mooie lamp aan het plafond die bij voorkeur dimbaar is. Naast het bed moeten leeslampjes komen te staan of te hangen: ook het liefst dimbaar. Hoe meer lichtpunten, hoe beter je het licht kan doseren en hoe beter je een bepaalde sfeer kunt neerzetten.

Seppo Seppo spotlamp zwart bij Made.com


7. Geen kunst ophangen

De slaapkamer is vaak een ruimte waar anderen zich niet begeven, dus het idee heerst dan vaak dat je er niet teveel aandacht aan hoeft te besteden qua decoratie. Mooie schilderijen en kunstwerken worden liever in de woonkamer dan in het slaapvertrek opgehangen. Dit begrijpen we op zich wel, maar vergeet niet dat de slaapkamer een plek is waar jij je terugtrekt en je dus ook dingen kunt ophangen die je mooi vindt.

IXXI Girl with a pearl earring wanddecoratie bij DeBijenkorf.nl


8. Niet denken aan opbergruimte

Naast een mooie en praktische garderobekast - als dat in de ruimte moet staan - zijn goede nachtkastjes ook een must. Exemplaren zonder opbergruimte zijn gewoon niet zo handig. Je hebt altijd wel dingen die je bij de hand wilt houden als je in bed ligt en daarnaast is een troep naast je hoofd hebben gewoon niet prettig. Als je het helemaal goed wilt doen, ga je voor een exemplaar waar ook een oplader in zit verwerkt voor je telefoon. 


Penn Penn nachtkastje met laden eiken bij Made.com


9. Te veel kussens op het bed plaatsen

Een bed vol met kussens lijkt in eerste instantie gezellig, maar praktisch is het zeker niet. Bovendien gaat het niet om kwantiteit maar om kwaliteit wat ons betreft. Naast de hoofdkussens aan iedere zijde van het bed, kun je het beste maximaal twee kussens ter decoratie plaatsen. Wel zo praktisch 's avonds bij het slapen gaan.

HK Living Knotted Autumn sierkussen 40 x 60 cm bij DeBijenkorf.nl

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top