Health

Dit kunnen verschillende essentiële oliën voor jouw welzijn betekenen

Dit kunnen verschillende essentiële oliën voor jouw welzijn betekenen

Misschien heb je weleens van essentiële oliën gehoord. Een essentiële olie wordt ook wel etherische olie genoemd. Door middel van stoomdestillatie wordt het uit planten en bomen gehaald en daarvoor worden veel delen van de plant gebruikt, namelijk de bloemen, wortels, schors en de zaden. Een essentiële olie is dus helemaal natuurlijk en ruikt erg naar de plant. In tegenstelling tot bijvoorbeeld parfum, waar veel meer ingrediënten in zitten.

Het aroma van een essentiële olie kan voor veel dingen goed zijn. Niet alleen kun je deze gebruiken om jouw huiskamer een lekkere geur te geven, maar ook om jouw gemoedtoestand te verbeteren. Ze helpen je bij het ontwikkelen van een ontspannen sfeer. Maar, wat doet elke essentiële olie nou precies? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet, zodat jij weet welke het beste bij jou past.

Ylang Ylang

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar wanneer je ylang ylang ruikt zal deze jou een vertrouwd gevoel geven. Het heeft een verwarmend effect en brengt de huid en geest in evenwicht. Ook wekt het aroma veel vreugde en hoop op en daarom wordt het vaak gebruikt in bijvoorbeeld spa's. De olie die wordt gewonnen uit de ylang ylang-bomen die staan op de eilanden van de Stille Zuidzee en dit is iets wat al heel lang gedaan wordt. Deze bomen produceren gele bloesems die zorgen voor het aroma. De ylang ylang is ideaal voor selfcare avond. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Young Living Essential Oils US (@youngliving) op

Lavendel

Lavendel, de lichtpaarse bloem, is één van 's werelds meest geliefde essentiële oliën en wordt daarom ook veel gebruikt. Je vindt het aroma in huidverzorgingsproducten, geurstokjes of andere producten. Het heeft een erg bloemige en kruidachtige geur die kalmerend werkt voor jouw lichaam en geest en daarom wordt de essentiële olie vaak gebruikt in melanges die voor ontspanning moeten zorgen. Mocht jij op zoek zijn naar een geur om je echt te ontspannen, dan ben je bij lavendel aan het juiste adres.

De roos

De roos is erg divers, het wordt in bijna alles gebruikt. Van huidverzorging, parfum, desserts tot badproducten. Ook wordt het natuurlijk gezien als het symbool van de liefde en is dus een vaste bloem in boeketten. De roos is een bloem waar wij met z'n allen van houden door het herkenbare bloemenaroma. De geur is vertrouwd, wat ons een fijn gevoel geeft. Hierdoor voelen wij ons veilig. Wat het doet voor jouw geest? Het brengt evenwichtige harmonie en troost de geest.

Pepermuntolie

Pepermuntolie heeft een verfrissende geur, wat erg fijn kan zijn op warmere dagen. Naast dat de geur fris is, staat de olie ook erg bekend om zijn grote taak: het verlichten en verkoelen van stijve spieren. Hij wordt daarom vaak gemengd met andere crèmes of oliën, om jouw pijnlijke plek aan te pakken. Daarnaast kun je pepermuntolie ook gebruiken om bijvoorbeeld een verstopte neus te openen, wanneer jij last hebt van verkoudheid. Druppel wat aroma op jouw badkamer muren en ga hiermee douchen, zo zul je zien dat jouw verstopte neus snel opent.

Welke olie ga jij als eerst proberen?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top