Lichaamsverzorging

Jouw oksels willen ook een detox en dit is waarom

Jouw oksels willen ook een detox en dit is waarom

Oké, dit onderwerp zie je niet al te vaak voorbijkomen maar het blijft belangrijk. Vooral tijdens de warme zomermaanden wanneer je aan het zwemmen bent of lekker aan het strand ligt, zal je ons dankbaar zijn. Een detox voor je oksels heeft namelijk eindeloos veel voordelen en wij zullen je vertellen welke dat zijn. 

Vandaag bij... dingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had tot nu. 

Wat is een detox?

Hebben we het over detoxen? Dan bedoelen we daar letterlijk 'ontgiften' mee. Je verwijdert giftige stoffen van je lichaam. Detoxen kan je op veel verschillende manieren doen, denk bijvoorbeeld aan vasten of een darmspoeling. En dus ook bij je oksels: je helpt dan je lichaam als het ware om van gifstoffen af te komen die op je huid zitten. Maar daar stoppen de voordelen niet, een detox voor je oksels zou ook kunnen helpen met het bedwingen van je zweetklieren (ja, je zou er zelfs minder van gaan kunnen zweten!). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door nuud | fresh armpits worldwide (@nuud.care) op

Zo doe jij een okseldetox

Bij een okseldetox vind je niet zo veel poespas, het is een vrij simpel recept. Deze drie ingrediënten heb je nodig. 

  • 1 eetlepel bentoniet klei (google maar even)
  • 1 eetlepel ongefilterde appelazijn 
  • 2 eetlepels water

Ooit gehoord van bentoniet klei? Bentoniet klei is een 100% natuurlijk zacht mineraal. Bentoniet klei komt uit vulkaanas en heeft een hoog percentage natrium. 

Stop alle ingredienten in een kom en mix ze door elkaar met een klopper of blender. Zorg dat de substantie ongeveer even dik is als yoghurt. Wrijf daarna een dun laagje onder je oksels. Herhaal dit proces dagelijks totdat er geen ongename geurtjes bij je oksels zijn. Door de detox kan jouw deodorant je in de toekomst ook veel beter beschermen.

 

Tot slot

Een okseldetox is een geweldige manier om je oksels een reset te geven. Voor de bacteriën die nare geurtjes verspreiden is het game over, dus zou het een handige stap zijn om dit van tijd tot tijd te doen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top