Health

Zo geef je je lichaam een detox na een dag genieten

Zo geef je je lichaam een detox na een dag genieten

Heb je genoten van de Pride parade afgelopen zaterdag? Of heb je het hele weekend door gefeest op het Solar festival? Dan kan jouw lichaam vast wel een detox gebruiken. Lees hieronder de tips voor hoe je je lichaam ontgift na een dag of weekend flink genieten! 

De zomer staat in het teken van festivals, terrasjes en strandfeestjes en dat betekent in het kort: alcohol, gefrituurd voedsel, heel veel ijsjes en korte nachtjes. Gezellig en lekker - dat zeker, maar niet al te best voor je lichaam. Hoe zet je dit weer recht? Don't worry, we gaan je niet vertellen dat je een sapkuur moet volgen of elke dag moet sporten, maar je lichaam heeft wel bepaalde behoeften om te kunnen herstellen. Lees alles hieronder. 

Drink water met citroen

Genoeg water drinken is belangrijk en om zoveel verschillende redenen. En water met citroen bevordert de hydratatie en is voor sommige mensen gemakkelijker te drinken. Water met citroen is ook een goede bron van vitamine C, wat belangrijk is na een dag waarop je het immuunsysteem van je lichaam hebt verlaagd. Het verbetert de kwaliteit van de huid en we weten allemaal hoe saai onze huid eruit kan zien als we alcohol, gefrituurd voedsel en een slechte nachtrust bij elkaar optellen. Het helpt ook de spijsvertering en zo kunnen we nog wel even doorgaan over de voordelen van citroensap...

BEWEGING & RUST

Ga de deur uit en wandelen in de buitenlucht. Je hoeft niet eens te rennen, lopen is voldoende. Zorg ervoor dat je minstens 30 minuten beweegt. Dit geldt eigenlijk voor iedere dag, maar vandaag is het extra belangrijk om hier een prioriteit van te maken. Zorg er vervolgens voor dat je 's avonds lekker op tijd naar bed gaat. 

Eet!

Blijf eten! Uit schuldgevoel op hongerstaking gaan is het slechtste idee ever. Ook een 'appeldag' raden wij niet per se aan. Eten is goed voor je, laat alleen de frietjes, pizza of het bittergarnituur even voor wat het is. Eet in plaats daarvan veel groenten en fruit en zorg dat je gezonde vetten (avocado, noten, kokosolie etc) en eiwitten (groente, bonen en peulvruchten, zaden en pitten etc) binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen werken helend voor je lichaam en helpen je sneller te herstellen! 


Dat is alles! Valt best mee toch?!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top