Lichaamsverzorging

Verkleurde oksels; dit is hoe je ze fixt

Verkleurde oksels; dit is hoe je ze fixt

Gisteren deelden we een stappenplan met jou voor de perfecte zomerbenen, maar er is nog een lichaamsdeel die in onze Summer ready routine thuishoort en welke uit gemak weleens over wordt geslagen; de oksel.

Bekijk je oksels eens goed, zijn die van jou ook plots een paar tinten donkerder geworden? De hoogste tijd om het gebied onder de armen even goed aan te pakken! En dat doe je zo…

Get a wax

De verkleuring van de oksels is in sommige gevallen simpelweg te wijten aan donshaartjes die zich daar bevinden. Door ze te laten waxen worden de kleinste haren verwijderd. Vooral voor brunettes kan dit een paar tinten schelen.

Exfoliate

Exfolieëren is eigenlijk belangrijk voor het hele lichaam, omdat je hiermee dode huidcellen te lijf gaat. Deze cellen zijn ook boosdoeners van verkleurde oksels. Sla deze dan ook niet over tijdens je scrubbeurt. Bij drie tot vier keer per week scrubben met een puimsteen en een scrub die melkzuur bevat, krijgen de oksels op den duur weer hun natuurlijke kleur terug.

Wissel van deo

Sommige deodorants bevatten chemische stoffen die je oksels irriteren en verkleuring veroorzaken. Wissel jouw reguliere deodorant in voor een variant die gemaakt is voor de gevoelige huid om irritatie te voorkomen.

Go natural

Nee, hiermee bedoelen we niet dat je daar een bosje shag moet kweken (tenzij je dat graag wilt natuurlijk). We doelen op natuurlijke producten waarmee je ook verkleuring kunt bestrijden. Bijvoorbeeld een mengsel van citroensap, kurkuma en honing. Breng dit aan op de oksels en laat het tien minuten inwerken en spoel af met lauwwarm water. Hallo frisse oksels!

Bezoek een dermatoloog

Geen baat bij de bovengenoemde tips? Breng dan een bezoek aan de dermatoloog. Mogelijk heb je last van een overproductie aan melanine als gevolg van irritatie. De arts kan eventueel een crème voorschrijven die je cellen weer tot rust doen komen. 

 

Wat doe jij nog om jouw oksels zomerklaar te maken?

 

Beeld: Instagram @abikiniaday
Deel dit artikel
Back to top