Lichaamsverzorging

Met deze tips zorg jij voor de mooiste oksels

Met deze tips zorg jij voor de mooiste oksels

Veel van ons scheren al sinds de pubertijd onder onze oksels, zonder al veel aandacht aan te geven. Met scheerbultjes en geïrriteerde oksels als resultaat. Een goede verzorging is een must als je dit wilt voorkomen.

Hoe je dat het beste kunt aanpakken? Dat vertellen we je graag. Op naar een zomer zonder zorgen over jouw oksels!

Scrubben

Net als op alle andere plekken op jouw lichaam, bouwen er zich dode huidcellen op onder jouw oksels. Wanneer je er dus zeker van wilt zijn dat jij het beste resultaat krijgt bij het scheren, is het goed om eens per week op deze plek te scrubben. Doe dit wel voorzichtig, de huid van je oksels is namelijk erg gevoelig. 

Schoon scheermesje

Wanneer je ervoor kiest om je oksels te scheren, kom je erachter dat de haartjes vaak al binnen één dag terug groeien. Dit zorgt ervoor dat je dus haast elke dag weer de plek moet scheren, wil je haarloos door het leven gaan. Daarbij is het belangrijk dat jouw scheermesje scherp blijft én schoon is! Zorg er dus voor dat je om de zoveel tijd een nieuw mesje gebruikt zodat er minder snel kans is op irritaties.

Droog scheren = no go 

Als je net als ons nog weleens met haast de deur uitgaat én er dan voor vertrek achterkomt dat jouw oksels eigenlijk aan een scheerbeurt toezijn, haal je er snel een scheermesje langs - zonder producten of wat water. De uren erna jeukt dit enorm en kan het rood worden want je huid is geïrriteerd. Dit komt omdat je oksels niet helemaal nat waren waardoor er geen soepele ondergrond was om te scheren. Kies er dus nooit voor om te gaan scheren zonder water of product wat hiervoor bestemd is!

Vervang jouw scheerschuim door conditioner

Een echte livesaver op het gebied van zachte oksels; conditioner. Ikzelf heb jarenlang met scheerschuim geschoren, zonder een echt fijn resultaat. Nu ik een aantal jaar geleden heb gekozen om dit te doen met mijn conditioner zijn mijn oksels nog nooit zo zacht geweest. De conditioner zorgt er namelijk voor dat jouw okselhaar en de huid eromheen ontzettend glad worden en je hierdoor heel snel en gemakkelijk jouw scheermesje er langs kunt halen. Na afloop voelen jouw oksels zijdezacht.

Bodylotion na het scheren

Een plek dat vele van ons vergeten, bij het insmeren van jouw bodylotion, zijn toch echt jouw oksels. We denken er vaak niet aan dat deze ook wat hydratatie nodig hebben en al helemaal na het ontharen. Smeer deze daarom na het douchen eens fijn in met jouw favoriete bodylotion. Zo glad hebben jouw oksels nog nooit gevoeld.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top