Health

Wil jij een blij gevoel? Dit zijn de beste hacks

Wil jij een blij gevoel? Dit zijn de beste hacks

Sommige dagen zie je het niet zitten en dat is normaal. Een mens is simpelweg niet gemaakt om altijd blij te zijn. Toch zijn er bepaalde hacks die jij op je leven toe kan passen zodat je, elke keer dat jij je down voelt, iets hebt om op terug te vallen. 

Blijdschap en geluk zijn geen eindbestemmingen, het zijn tussenstops. Het komt en het gaat. Voel jij je beter in je vel en heb je dus een blij gevoel? Dan betekent het niet dat jij je simpelweg altijd maar blij moet voelen. Net zoals elk mens ben jij soms verdrietig. Het enige verschil is dat jij je zelfs in deze staat comfortabel voelt. Natuurlijk is dit een proces die iedereen op zijn of haar eigen tempo onder de knie moet krijgen. Deze hacks helpen je een handje. 

1. Maak blije herinneringen 

Werk, eten en slapen. Werk, eten en slapen. Werk, eten en slapen. Is dit jouw routine? Dan snappen wij goed waarom je soms moeite hebt met dat blije gevoel. Om je wat blijer te voelen, moet je wel aan leuke dingen kunnen denken. Plan een girls trip, neem soms wat tijd voor jezelf of ga wat eten met je beste vriendin. Het leven is meer dan presteren, soms moet je gewoon wat extra plezier maken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Girls ❤️

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

2. Zorg altijd voor voldoende water

Je waterinname kan je dag maken of breken. Voel jij je down? Dan kan het komen doordat je uitgedroogd bent. Gelukkig zijn er genoeg hacks om je meer water te drinken en om het écht te blijven doen. Hier lees je er alles over. 

3. Leer los te laten

Wanneer we ons rot voelen komt het vaak door dingen die eerder gebeurd zijn. Je hebt dan geen afsluiting voor je probleem gevonden en dus blijft het zich steeds opnieuw afspelen in je hoofd. Je verandert constant, dus is het niet eerlijk als je oordeelt over dingen die eerder gebeurd zijn. Laat dingen en mensen die je pijn hebben gedaan in het verleden dus los. Het lijkt soms onmogelijk, maar op lange termijn voel jij je een stuk vrijer.

4. Neem soms een break van sociale media

Instagam, Snapchat en Twitter zijn platformen die ons connecten met de wereld van nu. Het kan een geweldige plek zijn om jezelf zichtbaar te maken en dingen te delen die je mooi vindt. Er zit echter ook een keerzijde aan sociale media. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij jezelf vergelijkt met anderen en zelfs jaloerser kan worden. Schakel even uit: je hoeft niet altijd 'aan te staan' op social media.

5. Ga naar buiten

Weet jij hoeveel invloed licht heeft op je gesteldheid? Een hele hoop. Als je wilt slapen moet het licht bijvoorbeeld helemaal uit zijn zodat jij melatonine aan kan maken. Overdag heb je natuurlijk daglicht nodig om energiek te blijven en simpelweg een frisse neus te halen. Ga dus wat vaker naar buiten voor een blijer en beter gevoel. 

Weet jij op welke manieren je hormonen je mood beïnvloeden? Het antwoord zal je verbazen. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top