Health

Ben jij niet vooruit te branden op je werk? Hierdoor kan je meer energie krijgen

Ben jij niet vooruit te branden op je werk? Hierdoor kan je meer energie krijgen

Soms maakt het niet uit of je veel of weinig slaapt, dat vermoeide gevoel blijf je houden en al helemaal op je werk. Dat je dit zo ervaart, kan ook te maken hebben met andere factoren zoals de stress die je hebt tijdens je job. Een licht gevoel van spanning kan geen kwaad, zolang het maar niet uitloopt op een burn-out of overspannenheid. 

Om meer energie te krijgen op je werk, hebben wij wat handige stappen voor je opgezocht die je hopelijk een fitter en beter gevoel geven. 

1. Blijf bewegen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat te lang zitten slecht is voor de gezondheid. Je spieren worden namelijk amper gebruikt waardoor suikers en vetten weer minder goed worden opgenomen dan dat je in beweging bent. Sta daarom af en toe op. Je lichaam is bovendien gemaakt om in actie te zijn. Ook kan beweging de stress die je hebt verhelpen. Vergeet dus niet om dagelijks een rondje te lopen, al is het maar 15 minuten tijdens je lunchpauze. Wat ook kan helpen, is om af en toe even te gaan staan. Dit is goed voor de doorbloeding.

2. Beoefen een sport

Naast het feit dat sporten goed voor je is, werkt het ook stressverminderend. Het is namelijk een afleidng van datgene wat stress oplevert. Voordat je moet sporten, zal het vast vaak voorkomen dat je geen zin hebt. Toch heb je als je klaar bent vaak een goed gevoel en meer energie. 

3. Mediteer elke dag even

Prikkels, prikkels en nog eens prikkels. We leven tegenwoordig nou eenmaal in een wereldje waar we dit een hoop krijgen. Soms wordt alles ook even te veel. Wat kan helpen bij het tot rust komen, is meditatie en nee dit hoeft niet uren te duren. Een paar minuten mediteren kan namelijk al helpen met het geven van nieuwe inzichten en energie. Ook hoeft het niet per se op een speciale plek. Je kan het namelijk al doen tijdens het lopen naar de wc. Misschien is dit wel iets wat helemaal niet bij je past, maar niet geschoten is altijd mis!

4. Breng structuur aan je werkzaamheden

Veel verschillende dingen tegelijk doen en ongestructureerde werkzaamheden zorgen voor stress. De oplossing daarvoor is structuur aanbrengen. Plan de dingen die je op je werk doet. Ga bijvoorbeeld niet elke vijf minuten je e-mail checken, daar word je namelijk erg onrustig van. Plan verder je dagen niet te vol. Dit zorgt voor stress en dat wil je natuurlijk liever niet. 

Heb jij weinig energie rond een uur of 16:00 en ben jij benieuwd wat de reden zou kunnen zijn? Klik dan hier!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top