Lifestyle

5 x zo kom jij productief de dag door

5 x zo kom jij productief de dag door

Wanneer je je dag optimaal wilt benutten, is het belangrijk prioriteiten te stellen. Succes begint bij jezelf, waardoor het erg belangrijk is goed voor jezelf te zorgen en je dag effectief in te delen. Het is dan ook slimmer om te kiezen voor een aantal dingen die je binnen een dag kunt afronden, dan een eindeloze to-do lijst op te stellen. Het resultaat? Je bent eerder tevreden na een werkdag en productief bezig geweest!

Met de volgende vijf tips besteed jij je dag optimaal. 

1. Pluk de dag

Wanneer je eenmaal in een vast ritme zit raakt je lichaam gewend aan jouw slaaptijden, waardoor je je uitgeslapen voelt wanneer je op dezelfde tijden gaat slapen en opstaat. Laat maximaal 1,5 uur verschil zitten in de tijd waarop je doordeweeks opstaat en waarop je in het weekend opstaat. Probeer je ritme in te stellen op een tijdstip waarop je niet te laat gaat slapen en bij tijds weer opstaat. Doordat we 's ochtends het meest productief zijn, kun je het beste de belangrijkste taken en afspraken in de ochtend plannen. Vergeet niet een fijne ochtendroutine voor jezelf te creëren om je dag goed te beginnen.

2. Breakfast of champions

Je wist het misschien al, maar we vertellen het je graag nog een keer. Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Neem de avond van tevoren of 's ochtends de tijd om een fijn en voedzaam ontbijt klaar te maken. Zo begin je de dag met een kickstart!

3. Kom tot jezelf

Probeer een paar keer per dag, tussen de werkzaamheden door, even tot jezelf te komen. Ben je erg druk in je hoofd? Schrijf een aantal punten op die belangrijk zijn om te onthouden. Nu je het hebt opgeschreven, kun je het uit je hoofd zetten. Lees een artikel, zet een muziekje op of mediteer een paar minuten met behulp van een meditatie-app. Dit geeft je rust en ruimte om je werkzaamheden weer met nieuwe energie op te pakken. 

4. Get organised

We weten het allemaal, maar negeren het soms net zo graag: goede organisatie is het halve werk. Begin je dag zonder stress door de avond van tevoren je agenda voor morgen door te nemen, je outfit voor morgen klaar te leggen en je ontbijt klaar te maken. Bij aankomst op werk begin je met je werkruimte te organiseren. Je komt niet in tijdnood en rommel krijgt geen kans zich op te stapelen. Win win!

5. Ga de buitenlucht in

Probeer minimaal één keer per dag even een frisse neus te halen door een korte wandeling te maken. Woon je dichtbij het station of je werk? Laat de fiets dan staan en zet die paar extra stappen. Je zult merken dat de buitenlucht én de wandeling je goed doen. Zo'n korte break is behoorlijk verfrissend, zeker wanneer je de hele dag binnen zit. 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top