Oogmake-up

Zo creëer jij stap voor stap de perfecte wenkbrauwen

Zo creëer jij stap voor stap de perfecte wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je make-up routine. Een mooie wenkbrauw kan een make-up look naar een hoger niveau tillen en jouw ogen op laten vallen. Wenkbrauw make-up wordt vaak als moeilijk ervaren maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Wij hebben het stappenplan voor jou om jouw wenkbrauwen er iedere keer perfect uit te laten zien.

Stap 1: Epileren

Deze stap hoef je natuurlijk niet dagelijks te herhalen maar als je merkt dat er zich een aantal overbodige haartjes rondom jouw wenkbrauw begeven, kan je ze er het beste uittrekken. Haal alleen haartjes onder en tussen de wenkbrauwen weg en doe dit met een scherp pincet. Trek met je vingers de huid strak om pijn te voorkomen. Je kan dit het beste doen voordat je aan je make-up begint, hierdoor voorkom je namelijk irritatie op de huid.

Stap 2: Borstelen

Om precies te kunnen zien waar je jouw wenkbrauwen bij wilt tekenen, kan je de haartjes omhoog borstelen. Hierdoor kun je precies zien waar er gaatjes zitten die je op kan vullen met make-up. Vervolgens kan je ook de haartjes naar beneden borstelen om te kijken of er aan de bovenkant nog iets bijgetekend moet worden. Borstel ook vooral tijdens het bijtekenen door de haartjes om het aangebrachte product te vervagen en om goed te kunnen zien welke plekjes nog wat extra aandacht nodig hebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Benefit Cosmetics Nederland (@benefitnetherlands) op

Stap 3: Bijtekenen

Dan komen we nu aan bij het echte werk: het bijtekenen. Als je eenmaal je wenkbrauwhaartjes omhoog hebt geborsteld, kan je beginnen met hele dunne streepjes te tekenen die lijken op wenkbrauwhaartjes. Dit kan je doen met een potloodje of poeder. Doe dit vooral heel rustig en zachtjes om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren. Gebruik een kleur die overeenkomt met de natuurlijke kleur van jouw wenkbrauwen of één die iets donkerder is maar doe vooral wat jij zelf mooi vindt. Blijf tussen het tekenen door borstelen om het product zachtjes te vervagen. 

Stap 4: Wenkbrauwgel

Als je tevreden bent met hoe jij jouw wenkbrauwen bijgetekend hebt, is het tijd voor wenkbrauwgel. Borstel de gel door de haartjes heen zodat ze de hele dag in model blijven zitten. Het mooiste is om ze naar boven te borstelen om de wenkbrauwen voller te laten lijken. Je kan kiezen tussen een doorzichtige gel, of een gel met kleur. Een gel met een kleurtje geeft jouw haartjes iets meer definitie waardoor je wenkbrauwen er natuurlijker uitzien.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top