Gezichtsverzorging

13 beauty hacks die iedereen zou moeten weten

13 beauty hacks die iedereen zou moeten weten

Waarom moeilijk doen, als het ook gewoon makkelijk kan? Wie houdt er niet van beauty hacks? Het bespaart tijd, moeite, product en soms zelfs geld. En laten we dat nou net heel fijn vinden.

Hieronder delen we 13 hacks op gebied van make-up en skincare. 

Maak je bril en telefoon schoon

Maak je (zonne)bril en telefoon dagelijks schoon met alcohol. Dit doodt de bacteriën en zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van puistjes. Deze kunnen namelijk ontstaan doordat je huid in aanraking komt met de bacteriën die op je telefoonscherm en bril blijven plakken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Verschoon je kussenslopen regelmatig

Verwissel je kussenslopen regelmatig. Vieze kussenslopen kunnen zorgen voor puistjes op de wangen. Een tip is om de ene nacht op het ene kussen te slapen en de andere nacht op de andere. Als ze allebei vies zijn, verander je ze weer. 

Kam je haar tijdens het douchen

Het liefste als je net je conditioner hebt aangebracht. Op deze manier haal je alle klitten eruit en verspreidt het de conditioner beter. Je haar is na het douchen zijdezacht en je hoeft het ook niet meer helemaal uit te kammen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Lepels onder je ogen

Een korte nacht gehad of last van wallen? Houd voor een aantal minuten een lepel in de vriezer en plaats deze onder je ogen. Hierdoor gaat de zwelling weg en komt de bloedcirculatie onder je kijker weer op gang. Werkt altijd!

Scheren met conditioner

Als je je benen nog regelmatig scheert (ik in ieder geval wel), gebruik dan condtioner in plaats van scheergel. Ik gebruik deze truc al jaren en het werkt perfect. De haartjes komen er heel makkelijk af en je benen voelen heel zacht na afloop. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Multitasken

Koop een multitask product wat je kunt gebruiken voor je wenkbrauwen, wimpers en/of je jukbeenderen. Dit is handig voor wanneer je geen zin of tijd hebt om uit te pakken met mascara of wenkbrauwgel. 

24H eyeliner

Voor als je een vloeibare eyeliner wilt die echt de hele dag blijft zitten: dip een eyeliner kwastje in waterproof mascara en teken een lijntje op je bovenste wimperlijn. 

Baby talkpoeder voor vettig haar

Heb je vet haar maar heb je geen droogshampoo meer? Baby talkpoeder helpt ook. Laat het een paar minuten zitten zodat het de oliën van je haar opneemt en wrijf het dan in om de witte waas uit je haar te halen.

Illusie van de bushy wenkbrauwen 

Voor die brushy wenkbrauwen kun je het beste aan het einde van de wenkbrauwen beginnen, en daarna pas vanuit de binnenkant van je oog naar het einde werken. Deze manier van aanbrengen, geeft volume en de illusie van dikkere wenkbrauwen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eyebrows - Brow king (@eyebrows) op

Kokosnootolie als natuurlijke make-up remover

Ben je op zoek naar een natuurlijke make-up remover? Ga dan voor pure kokosnootolie. Laat de olie een beetje smelten en haal je make-up er met een watje af. Het is een zachte reiniging, ook voor de gevoelige plekjes. Het is wel aan te raden om de huid nog een keer te reinigen met een tonic, omdat de olie erg vettig is. 

Was alleen de voorkant 

Als je weinig tijd hebt om je hele haar te wassen, is het een aanrader om alleen de voorkant van je hoofd te wassen (het haar wat om je gezicht hangt). We halen constant onze handen door ons haar en hierdoor blijft de voorkant olievrij, terwijl je de achterkant minder vaak hoeft te wassen. 

Oogserum om je lippen

Oogserum kun je ook om je mond gebruiken voor het minimaliseren van lijntjes en het plumpen van je lippen. Dit gebied wordt vaak vergeten en dat is jammer! Na het aanbrengen van het oogserum rond je oog, kan je de restjes gebruiken voor de huid romdom je mond. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Bodylotion met kleur 

Voor een bodylotion met een kleurtje, kan je foundation mixen (die twee tinten donkerder is dan je eigen kleur) met een vloeibare highlighter en lotion. Dit kan je op je hele lichaam aanbrengen. Het bedekt imperfecties, rode plekjes, egaliseert je huid en geeft een mooie glow. Kleine tip: wacht even met aankleden totdat de foundation echt is ingetrokken. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top