Beauty

De beste skincare routine voor dertigers

De beste skincare routine voor dertigers

Wat je huid betreft is dertig niet het nieuwe twintig. Je dertiger jaren gaan vaak gepaard met grote veranderingen zoals een carrière switch, trouwen en kinderen, maar wist je dat je huid ook een grote verandering doormaakt? Dankzij verschillende factoren zoals hormonale veranderingen, minder slaap en stress, wordt de huid minder flexibel en slapper. Tijd om je skincare routine onder de loep te nemen en bij te sturen waar nodig!

Als je de volgende stappen doorloopt, geef je jouw huid de optimale verzorging die het verdient en nodig heeft! 

Reinigen

Je weet het, maar doe je het ook? Reinig je gezicht elke avond voordat je gaat slapen! De dagen dat je met een opgemaakt gezicht in slaap kon vallen en er de volgende dag mee weg kwam, zijn voorgoed voorbij. Make-up verstopt poriën en zorgt voor een doffe huid en don't you want that glow? 

Vitamine C

Schade van de zon en pigmentatie beginnen in je dertiger jaren zichtbaar te worden. Neem daarom een vitamine C serum op in je routine om de negatieve effecten van de zon tegen te gaan. 

Beschermen

SPF is geen optie meer in dit stadium van je leven (eigenlijk is het nooit een optie geweest), maar een vereiste! Minimaal SPF 30. Elke. dag. Ga opzoek naar een fijne dagcrème die hydrateert én beschermt! 

Verzorgen

Tijdens je slaap, herstelt je lichaam zich - zo ook je huid. Maar naar mate je ouder wordt, vernieuwen huidcellen zich niet zo snel meer als vroeger, waardoor het een beetje hulp kan gebruiken. Voeg retinol toe aan je routine om je huid een boost te geven!

Hydrateren

Je huid wordt met de leeftijd droger en minder soepel. Het antwoord is hydrateren, hydrateren en nog een hydrateren. Zorg er dus voor dat je zowel 's ochtends als 's avonds een crème, gel of olie aanbrengt en deze stap nooit overslaat. 

Ogen

De eerste tekenen van veroudering begin je rond de ogen te zien, omdat deze huid het dunst en meest kwetsbaar is. Hoewel er niets mis is met lachrimpels, is een fijne verzorgende oogcrème geen overbodige luxe. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top