Gezichtsverzorging

9 Tips van vrouwen met een perfecte huid

9 Tips van vrouwen met een perfecte huid

Sommige vrouwen zijn gezegend met een egaal babyhuidje en andere vrouwen zijn er constant mee in de weer. Of je nu continu last hebt van een onzuivere huid of je opeens last krijgt van een less-than-perfect skin tijdens die periode van de maand; met deze tips kun je een slechte huid voorkomen, behandelen en een stralende huid behouden.  


Hormonen en de huid zijn onlosmakelijk verbonden, maar het is ook belangrijk om de huid goed te verzorgen, en daarvoor zijn deze tips van actrices en modellen. Voor hen is een flawless skin belangrijk en zelfs part of the job! Wij luisteren...  

Vrouwen met een zuivere huid...

1. ...gebruiken een dry brush

Modellen en celebs als Miranda Kerr zweren bij dry-brushing voordat ze een douche nemen, omdat het onder andere de bloedcirculatie bevorderd en dode huidcellen verwijderd.

2. ...weten wat ze op hun gezicht doen

We komen steeds meer 'facefood' tegen en de recepten voor DIY gezichtsmaskers, met ingrediënten die je gewoon in je koelkast hebt, is oneindig. 

3. ...slaan nooit gezichtscrème over

“My biggest thing is to keep my face hydrated and healthy with a lot of moisturizer,” vertelt Kristen Stewart. Zeker in de tijd van het jaar dat het weer omslaat, is het belangrijk om goede crèmes voor jouw huidtype te gebruiken.  

4. ...zweren bij exfoliators

Glee-ster Lea Michele vertelt dat ze zelf altijd een scrub van bruine suiker, zeezout en olijfolie maakt. En dat is ook te zien aan haar zuivere, glowy huid. Een huid waar dode huidcellen op zitten kan er inderdaad ook niet levendig uitzien.

5. ...beheersen de kunst van alleen concealer gebruiken

Ze weten dat een concealer alles is wat je nodig hebt. Lagen foundation en poeders werken niet mee aan een betere huid. Een foundation die jouw huid dichtsmeert met ook nog poeder erover is killing voor de huid. Een concealer onder de ogen doet al erg veel voor je uitstraling en een frissere look en deze kun je eventueel aanvullen met een getinte dagcrème.

 
6. ...zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd blijft

Actrice Kristen Bell vertelt hoe ze graag rozenwater bij zich draagt:  “I just mix a little rose essential oil with water and keep it in a little bottle to spray on my face when I get off the plane. You can use peppermint or lavender essential oils, too.” Zo blijft de huid fris, gehydrateerd en gezond. 

7. ...gebruiken altijd SPF

"I always have on SPF!”. vertelt Amanda Seyfried als haar wordt gevraagd om haar beautygeheimen. Je denkt misschien dat een SPF niet dagelijks nodig is, tenzij je op vakantie bent of het hoogzomer is. Elke dag is toch echt beter, want UV stralen zijn er altijd, zelfs wanneer het bewolkt is.

8. ...weten dat ijswater wonderen doet

Niet alleen krijgt je huid een wake-up call, ook je poriën worden er strakker en kleiner van en je huid wordt gladder. 

9. ...reinigen altijd hun gezicht (no excuses!)

“My mother always told me to wash your face, no matter what,” vertelt Jaime King, de ster met de mooiste huid. “I don’t care how tired and lazy you feel! Sleeping in your makeup is so bad and toxic to your skin.” 

Perfect skin secrets

Beeld: Gritty Pretty Magazine
Deel dit artikel
Back to top