Gezichtsverzorging

Zo verminder je de zichtbaarheid van acne-littekens

Zo verminder je de zichtbaarheid van acne-littekens

Heb jij last van acne gehad? Dan kan het zo zijn dat je nog steeds zichtbare littekens hebt. Gelukkig bestaan er (eenvoudige) hulpmiddelen waardoor je jouw zuivere huidje weer sneller terug krijgt. En die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet! 

 

1. Gebruik een SPF (dag)crème

De zon stimuleert de productie van pigment en daardoor kunnen je acne-littekens donkerder en zichtbaarder worden. Daarom is het belangrijk om je huid iedere dag te beschermen tegen UV-stralen als je van littekens af wilt komen. Lees hier nog 5 redenen waarom je een SPF crème nodig hebt in de winter. 

 

2. Kies producten met vitamine C

Deze vitamine werkt onstekingsremmend en vervaagt pigmentvlekken. Een goede reden dus om tijdelijk een dagcrème of serum te gebruiken die rijk is aan vitamine C. Het is een extra hulpmiddel die je helpt om je huid stralender te maken.

 

3. Gebruik herstellende oliën

Je kunt kalmerende en verzachtende oliën gebruiken om je huid te herstellen. Frankincense is bijvoorbeeld zo'n olie die pigmentvlekken helpt vervagen. Deze olie koop je los en kun je mengen met je dagcrème of nachtcrème. 

 

Ga jij deze tips gebruiken? Laat het ons hieronder in een reactie weten! 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top