Gezichtsverzorging

Last van acne? Met dit drankje kom je er vanaf

Last van acne? Met dit drankje kom je er vanaf

Heb je last van acne en tevergeefs allerlei middeltjes en dure crèmes uitgeprobeerd? Dan is deze ontdekking misschien iets voor jou. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het nuttigen van cafeïnevrije groene thee een positief effect heeft op een onzuivere huid.

De universiteit van Yang-Ming in Taiwan was nieuwsgierig naar het effect van groene thee in geval van huidproblemen en besloot hier nader onderzoek naar te doen. Voor de studie kregen 80 vrouwen met gemiddelde tot ernstige huidproblemen vier weken lang elke dag een capsule met groene thee-extract toegediend. (De helft van de onderzoeksgroep kreeg een placebo.) Het resultaat? De onzuivere huid van de deelnemers die het échte extract mochten innemen was aanzienlijk verbeterd. Dit zou te wijten zijn aan de grote hoeveelheid anti-oxidanten die het gezonde goedje bevat.

Try this at home

Wil jij jouw acne bestrijden met thee? - De groene cafeïnevrij versie welteverstaan. Twaalf koppen per dag moet de truc klaren. De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek kregen op dagelijkse basis 1500 mg groene thee-extra toegediend, wat ongeveer op hetzelfde neerkomt.

Succes (met alle toiletbezoekjes)!

Beeld: iStock / Instagram @dorotadp
Deel dit artikel
Back to top