Gezichtsverzorging

Quick fixes voor beauty noodgevallen op vakantie

Quick fixes voor beauty noodgevallen op vakantie

Wanneer je op vakantie bent, wil je niets behalve genieten. Je wilt je lekker voelen en er goed utizien. Maar helaas willen er nog wel eens dingen gebeuren (denk aan verbranden of insektenbeten), die het proberen te verpesten. Maar dat lukt niet hoor, want wij hebben voor elk noodgeval een snelle oplossing! You're welcome!

 

Groen haar

Zwembadwater kan blond haar en highlights flink saboteren, waardoor het groen kan worden! Voorkomen is beter dan genezen, dus dompel je lokken onder in olijfolie voordat je het zwembad induikt!

Verbrand

Verbranden kan zo'n pijn doen en het is zó slecht voor je huid. Smeer je dus áltijd in! Maar mocht het gebeurd zijn, doordrenk dan een handdoek in melk, water en ijs en leg het op de verbrandde delen. Je zult je direct beter voelen. Maar zorg er wel voor dat je het insmeert en bedekt voordat je weer de deur uit stapt.

Pijnlijke, droge lippen

Een vlucht en de zon kunnen je lippen flink uitdrogen. Scrub ze daarom met een mengseltje van suiker, honing en olijfolie om de dode huidcellen te verwijderen. Verzorg je lippen vervolgens met balsem en drink genoeg water!

Geïrriteerde bikinilijn

Rode, geïrriteerde bultjes door het scheren is alles wat je juist niet wilt hebben wanneer je in bikini moet. Havermout heeft van nature een verzachtende werking dat wonderen doet voor een geïrriteerde bikinilijn. Mix havermout met yoghurt en smeer het op het getroffen gebied. Laat het 20 minuten zitten en spoel het af met warm water en doe je bikini aan! 

Muggenbeten

Kun je eindelijk jouw nieuwe favoriete mini-jurkje aan, zitten jouw benen onder de rode stippen. So not done! Als jij het slachtoffer bent geworden van een hongerige mug, prak dan twee asprientjes met een lepel en meng het met een paar druppeltjes water tot een pasta en breng dit aan op muggenbulten. Het verzacht de irritatie en vermindert zwelling!

 


Kroezig haar

Als jij voor een warme en vochtige bestemming hebt gekozen, dan kan het zijn dat jouw haar een compleet eigen leven gaat leven. Het klinkt misschien raar, maar breng een beetje primer aan halverwege tot aan de punten. De siliconen zorgen ervoor dat jouw haar zacht en glad blijft.

 

Heb jij nog een handige quick fix voor op vakantie? 

Deel dit artikel
Back to top