Haarverzorging

Mondwater hét middel tegen roos?

Mondwater hét middel tegen roos?

Een jeukende en schilferende hoofdhuid, schilfertjes op je kleding; we kunnen wel stellen dat roos een niet fris ogend en irritant kwaaltje is. Heb jij er ook last van? En helpen de anti-roosshampoos voor geen meter? Het is misschien wel het meest bizarre wat je vandaag gaat lezen, maar het middel dat korte metten maakt met roos is mondwater! 

Yes ladies, mondwater zorgt dus voor een roosvrij hoofd. Althans, als we beayutyvlogger Farah Dhukai moeten geloven. We hebben al eerder kunnen zien dat Farah niet schroomt van het uitproberen van ongebruikelijke beautytrucjes, zo liet de beautyguru zien dat je een puistje met een knoflookteentje kunt bestrijden.

Anyway, we hadden het over het tegengaan van roos met mondwater; Miss Dhukai gaat de test aan. Hoe ga je te werk? Mix wat water en mondwater in een plantenspuit, spray de vloeistof na het wassen op de hoofdhuid, wrijf goed in en laat het even intrekken. Vervolgens spoel je de haren uit. Als het goed is ben je na een aantal keer verlost van je roos.

Leuk weetje; in de jaren vijftig werd Listerine - één van de bekendste huidige mondwatermerken - op de markt gebracht als middeltje tegen roos. Zie hier het bewijs. Het is dus niet echt een nieuwe 'truc'. Maar goed, nieuw of oud...als het maar werkt. Ga jij het ook uitproberen?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top