Haarverzorging

De baard van je vriend is misschien viezer dan je denkt!

De baard van je vriend is misschien viezer dan je denkt!

Menig hipster dude loopt tegenwoordig rond met een man bun en een baardje. Dit laatste het liefst op een zo lang mogelijke lengte en tijdens een feestje soms zelfs met glitters versierd. Allemaal leuk en aardig, maar de baard blijkt niet heel hygiënisch te zijn. Een recentelijk Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat sommige baarden nog viezer zijn dan een gemiddeld toilet. SAY WHAT?

Bron van poepbacteriën

Voor de studie heeft een microbioloog van Quest Diagnostics in New Mexico, John Golobic, monsters afgenomen van de baarden van een aantal mannen. Golobic kwam tot een schokkende conclusie; in sommige baarden trof hij een flinke hoeveelheid poepbacteriën aan, vergelijkbaar met dat van een toilet. Jakkes!

“Hoewel de aangetroffen ‘viezigheid’ niet voldoende is om ziektes te veroorzaken, is het wel zorgelijk. Als dezelfde hoeveelheden poepbacteriën in drinkwater wordt aangetroffen, moet de watervoorziening meteen worden afgesloten”, aldus de bioloog.

Voorkomen is beter dan genezen

Het aantal bacteriën is te beperken door regelmatig de handen én de baard te wassen. Mocht je je zorgen maken over het gezichtshaar van vriendlief, - of beter gezegd, het feit dat zijn eventuele baardbacteriën op jou terechtkomen - met de Hydra Energetic X-treme 3-dagen baard gezichtsgel houdt hij z’n baardje schoon. Cadeautip wellicht? Je shopt 'm hieronder.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top