Haarverzorging

Scalp brush: wat is het en hoe gebruik je het?

Scalp brush: wat is het en hoe gebruik je het?

Een scalp brush is een kleine tool die de gezondheid van je haar en hoofdhuid verbetert. We vertellen je alles wat je wilt weten over deze speciale borstel.

In het kort

Een scalp brush wordt ook wel eens een hoofdhuidmassageborstel genoemd. Het dient voor het masseren van de hoofdhuid. Gebruik je zo'n borstel, dan brengt dat talloze voordelen met zich mee.

Wat is een scalp brush?

Een scalp brush is speciaal ontworpen om de hoofdhuid te verzorgen, zoals de naam al aangeeft. Hoofdhuidverzorging wordt soms over het hoofd gezien, maar is net zo belangrijk als het verzorgen van je haar. De borstel wordt ook wel eens aangeduid met de namen: scalping brush, scalping massager, hoofdhuidborstel of siliconen haarborstel. Je herkent de tool aan z'n ronde vorm en zachte, siliconen pinnen. Deze pinnen zijn flexibel en bewegen mee met elke beweging. Op die manier kan je zoveel mogelijk van alle voordelen profiteren. Scalping massageborstels zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen en kleuren. De verschillen liggen vaak in het aantal borstelharen en of er al dan niet een handgreep aanwezig is. Een handgreep zorgt voor extra grip.

Wat zijn de voordelen ervan?

De borstel stimuleert de bloedcirculatie en verwijdert dode huidcellen, wat kan resulteren in een verbeterde haargroei en minder roos. Door de gestimuleerde bloedcirculatie worden voedende ingrediënten uit shampoos en conditioners beter opgenomen. Naast de voordelen voor je haar en hoofdhuid, heeft een scalp brush ook een rustgevend effect. Het masseren van de hoofdhuid vermindert stress en biedt een heerlijk gevoel van ontspanning. Vanwege al deze voordelen blijft de innovatieve borstel groeien in populariteit.

Meer lezen: Deze handige tool voorkomt dat je hoofdhuid verbrandt

Hoe gebruik je een scalp brush?

Het gebruik van een scalp brush is heel simpel. Je beweegt de siliconen hoofdhuidmassageborstel in cirkelvormige bewegingen over de hoofdhuid. Het beste moment om dit te doen is tijdens het wassen van je haar. Zo haal je er namelijk nog een extra voordeel uit: een extra schone hoofdhuid.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top