Haarverzorging

Grapefruitolie is het wondermiddel tegen roos en dit is waarom

Grapefruitolie is het wondermiddel tegen roos en dit is waarom

Wanneer je denkt aan grapefruit, denk je waarschijnlijk niet direct aan haarverzorging. Deze heerlijke citrusvrucht komt veel voor in bijvoorbeeld luchtjes, geurkaarsen of schoonmaakproducten. Maar naast dat de vrucht lekker ruikt, kan de olie ervan wonderen verrichten voor je haar. Zo kan het bijvoorbeeld helpen tegen roos, en dit is hoe.

Grapefruitolie is de olie die komt uit de klieren in de schil van de vrucht. De vrucht produceert ook olie in de zaadjes, maar deze olie heeft weer andere voordelen. Zo werkt het bijvoorbeeld antibacterieel. De olie uit de schil daarentegen, heeft veel voordelen voor jouw haar.

De voordelen van grapefruitolie

Grapefruitolie heeft verschillende voordelen die bijdragen aan het tegengaan van roos. Zo kun je het gebruiken om je haar schoon te maken. De olie heeft een natuurlijke antibacteriële werking, wat jouw hoofdhuid erg goed schoonmaakt. Het kan dienen als een goede cleanser voor de hoofdhuid wanneer je het diep in masseert.

Wanneer jouw hoofdhuid goed schoon is, betekent dit dat je minder last zal hebben van schilfers. Grapefruitolie helpt ook bij het verwijderen van overtollig talg. De olie zorgt er dus voor dat jouw hoofdhuid gezond is, wat de kans op het krijgen van roos verkleint. Een gezonde hoofdhuid produceert daarnaast ook gezonder haar dat snel groeit. Deze olie is dus niet alleen voor de hoofdhuid nuttig, maar ook voor het haar zelf.

Zo gebruik je grapefruitolie

Als je de olie gebruikt in zijn pure vorm, dan is het belangrijk dat je eerst een test doet op je huid. Zo kun je zien of je er irritatie van krijgt. Doe dit bijvoorbeeld op je arm. Krijg je er geen irritatie van, dan kun je de olie één keer per week gaan gebruiken op de hoofdhuid. Om huidirritatie te voorkomen, is het belangrijk dat je de olie mengt met een ander ingrediënt. Je kunt er bijvoorbeeld een haarmasker mee maken. Meng het bijvoorbeeld met  citroensap, sinaasappelsap, salieolie en sodawater. Kam het mengsel door je haar en laat dit vijf minuten intrekken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top