Gezichtsverzorging

De schil van deze fruitsoort is een beautywondermiddel

De schil van deze fruitsoort is een beautywondermiddel

Na een banaan opgegeten te hebben gooien we de schil meestal meteen in de vuilnisbak. Want wat moet je er anders mee? Maar ho stop! Niet meer doen. Het blijkt namelijk een beautywondermiddel te zijn! Je leest hier vijf dingen die je met een bananenschil kunt doen.

1. Teeth whitening

Yup, je kunt een de schil van een banaan gebruiken om je tanden witter te maken. Wrijf er enkele dagen ’s ochtends en ’s avonds mee over het gebit. Hello white smile!

2. DIY haarmasker

Dompel een bananenschil onder in een glaasje water. Laat de schil week worden en pureer het vervolgens tot een mengsel. Breng de massa aan op het haar en laat dit ongeveer een halfuur intrekken. Spoel het goedje hierna zorgvuldig uit, en er verschijnen super glanzende lokken. 

3. Fight the wrinkels

Wist je dat een banaan rijk is aan potassium, ijzer, magnesium en vitamine A, B en E? Deze bestanddelen houden je huid jong en helpen rimpels te voorkomen. Het eten van deze fruitsoort is dus sowieso goed voor een perzikhuidje. Maar je kunt ook een goede gezichtsmasker van de schil maken, eigenlijk precies dezelfde masker die je voor het haar hebt gemaakt. Het enige verschil is de inwerktijd. Op het gelaat laat je het mengsel twintig minuten intrekken in plaats van dertig. Herhaal deze behandeling wekelijks voor een glowy skin.

4. Gezichtsmasker plus

Voor een rijkere en vollere gezichtsmasker voeg je een eetlepel magere yoghurt toe aan het eerder gemaakte mengsel. Zo krijg je een nóg zachtere huid!

5. Insectenbeten verzachten

Oké, dit is niet zozeer een beautydingetje, maar wist je dat je met een bananenschil jeuk kunt tegengaan? Bijvoorbeeld als gevolg van een vervelende insectenbeet. Wrijf met de binnenkant van de schil enkele minuten over de jeukende plek heen. De huid voelt hierna minder geïrriteerd aan en de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Weet jij nog meer handige trucjes met een bananenschil?

Meer tips lezen?

Dit is hét trucje om verkleurde nagels te herstellen

Was je haar als een professional

4x repair winter hair

 

 

Deel dit artikel
Back to top