Lipstick

7 tips om droge lippen te voorkomen

7 tips om droge lippen te voorkomen

Eén van de grootste ergenissen op beautygebied is het hebben van droge lippen. Niet alleen in de zomer, maar ook 's winters kunnen je lippen flink uitdrogen. NOT SO NICE! Wij geven jou tips om droge lippen te voorkomen. Mocht het al te laat zijn, dan helpen deze tips ook vast en zeker bij het genezen. 

 

1. Voorkom het likken van jouw lippen

We hebben nogal de neiging om onze tong over ons lippen te halen, wanneer we droge lippen hebben. Maar zoals je vast wel eens hebt gemerkt, verergert het alleen maar. Het is een vicieuze circel, je likt om jouw lippen vochtig te maken, maar vervolgens droogt het waardoor je weer gaat likken, enzovoort. 

2. Gebruik lippenbalm

Zorg dat je altijd een lippenbalm bij je hebt, zodat als jouw lippen ook maar een klein beetje trekken, je direct kunt ingrijpen. Met dit weer is het sowieso slim om regelmatig lippenbalm te smeren zodat jouw lippen zacht en beschermd blijven en je scheurtjes voorkomt.


3. Kies voor de juiste lippenbalm

Je hebt vast wel eens een lippenbalm opgesmeerd, die jouw lippen juist uitdrogen. Kies voor een lippenbalm met natuurlijke oliën, die houden jouw lippen langer gehydrateerd. 
 

4. Exfolieer je lippen

Je zult er vast niet raar van opkijken dat jouw lippen, net als jouw gezicht ook regelmatig geëxfolieerd moeten worden. Met bijvoorbeeld een zachte scrub verwijder je de dode huid en dit maakt jouw lippen ook gelijk superzacht.

 

5. Drink veel water

Water drinken heeft eindeloos veel gezondheidsvoordelen. Water zuivert je lichaam en het zorgt voor de vochtbalans. Drink een aantal extra glazen water wanneer je drogen lippen hebt, je zult zien dat ze sneller herstellen!
 

6. Adem niet door je mond

Het klinkt misschien raar, maar probeer niet door je mond te ademen. Het heeft hetzelfde effect als het likken van je lippen. De vocht in jouw adem droogt snel op en zorgt voor droge lippen. Laat je neus het werk doen!


7. Neem je multi-vitamines

Vitamines zijn goed voor alles, dus ook voor je lippen. Zorg dat je genoeg mineralen en vitamines binnenkrijgt en slik zo nodig supplementen.

10 tips om droge lippen te voorkomen

Beeld: Instagram @lorealparisofficial
Deel dit artikel
Back to top