Lipstick

Droge lippen? Zo kom je er écht vanaf

Droge lippen? Zo kom je er écht vanaf

Droge lippen hebben we allemaal wel eens maar als je er constant last van hebt, dan is dat natuurlijk heel erg vervelend. Als lippenbalsems alleen niet werken, dan wordt het tijd om het eens rigoureus aan te pakken.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat jij je lichaam goed hydrateert: zorg dat je genoeg vocht drinkt en dat je omgeving ook niet te droog is. Dit heeft namelijk een groot effect op de conditie van je lippen. 

1. Exfoliëren

Zelf moest ik er in eerste instantie niet aan denken omdat je lippen zo gevoelig zijn, maar het is de manier om de hydratatie die je later aanbrengt, goed in te laten trekken. Nog nooit gedaan? Begin dan met eens per week en bouw dit eventueel op naar tweemaal per zeven dagen. Een goede manier om je lippen te exfoliëren, is door met een washandje na een aantal minuten in de douche te hebben gestaan voorzichtig over je lippen te wrijven.

Een andere optie is natuurlijk door een lipscrub te gebruiken. Zelf kun je er ook eentje maken door bruine suiker te mengen met honing. Bruine suiker heeft een fijnere en zachtere structuur dan kristalsuiker en de honing hydrateert je lippen terwijl je ze ontdoet van dode velletjes. Bonus: het smaakt nog eens lekker ook.

2. Een maskertje voor 's nachts

Wil jij je huid echt een boost geven? Dan is een masker hier perfect voor, ook als het op je lippen aankomt. Het perfecte moment om een maskertje op je mond te doen, is na de scrubbeurt en voor het slapen gaan. Zo heeft het de hele nacht om in te trekken en als je aan het dutten bent, is je lichaam hard aan het werk om zich te herstellen. 

3. Lipproducten

Welk product je ook op je lippen smeert, zorg ervoor dat ze niet uitdrogend werken en juist verzorgende ingrediënten bevatten. Dingen zoals sheaboter en kokosolie zijn bijvoorbeeld heel goed. Lipsticks en lipglosses bevatten steeds vaker bestanddelen waar je lippen blij van worden dus probeer daarop te selecteren. 

 
Beeld: Photo by Morgan Alley on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top