Nagellak

Zo fix je zwakke, broze nagels

Zo fix je zwakke, broze nagels

Heb je zachte, zwakke nagels, die zodra ze langer groeien, meteen afscheuren? Zo frustrerend! Want zo wordt het natuurlijk onmogelijk om je nagels lang te laten groeien... Hier zijn een aantal oplossingen.

Verwijder je geLnagels en -LAK

Acrylnagels aangeschaft om zo scheuren te voorkomen? Gelijk verwijderen! Ook gelnagellak kun je beter even vermijden als je broze nagels hebt. Langhoudende gelnagellak veroorzaakt namelijk broosheid en uitdroging. Ook maken ze je nagels dunner vanwege de combinatie van chemische stoffen in de formule die ervoor zorgen dat de lak lang blijft zitten. Als je dus al broze nagels hebt van jezelf kun je deze nagellak beter even niet gebruiken. Daarnaast zijn de removers van gelnagellak vaak ook killing voor je nagels. 

Hydrateren

Een andere oorzaak van broze nagels is overhydratatie. Overhydratatie ontstaat als je veel met je handen in het water zit. Daarom is het belangrijk om regelmatig goed te smeren met een handcrème, het liefst eentje die glycerine of dimethicone bevat. Gebruik ook iedere dag een nagelolie, zodat je nagelriemen lekker soepel blijven.

Vitamine

Ook vitamine tekort kan een oorzaak zijn van scheurende nagels, bijvoorbeeld een tekort aan ijzer. Voedingssupplementen kunnen een uitkomst bieden, maar dat werkt niet altijd bij iedereen...

Kuurtje

Nagelverharder maakt je nagels steviger en kan de nagels beschermen tegen invloeden van buitenaf. Twee weken lang een kuurtje met een nagelverharder met formaldehyde kan uitkomst bieden. De formaldehyde maakt je nagels hard en sterk. Bij overmatig gebruik kan de stof de nagels uitdrogen, en werkt hij juist averechts. Niet te vaak gebruiken dus!

Zo fix je zwakke, gescheurde nagels

Beeld: Thinkstock

 

HEB JIJ NOG EEN TIP? LAAT HET ONS HIERONDER WETEN!

 

 

Deel dit artikel
Back to top