Nagellak

Zo fix je binnen 60 seconden beschadigde nagellak

Zo fix je binnen 60 seconden beschadigde nagellak

Je hebt net je nagels gelakt, grijpt naar je sleutels in je tas…en ja hoor, je nagellak is beschadigd. Of het begint er al na één dag af te brokkelen - dit laatste ligt waarschijnlijk aan de kwaliteit van de lak, maar dat terzijde - het is zooo frustrerend. Gelukkig is zijn er snelle en creatieve oplossingen voor dit probleem en hoef je niet helemaal opnieuw te gaan lakken. Zo fix je binnen 60 seconden je manicure!

Even vijlen

Over het algemeen is het de nagellak van de nageltoppen die het eerst getroffen wordt. Als je geen probleem hebt met een tikkeltje kortere nagel, dan kun je dit heel makkelijk oplossen door de nagel tot het beschadigde gedeelte weg te vijlen. Uiteraard alleen als de lengte dit toelaat.

Make nail art

Een andere oplossing is op de het bovenste gedeelte van de nagel een horizontale lijn te trekken met een contrasterende kleur. Beschadiging op een andere plek dan de bovenkant? Vul het ‘gaatje’ op met een stip (dit kun je heel makkelijk doen met behulp van een bobby pin). Mocht je zin en tijd hebben, vul dan de volledige nagel met stippen voor een all-over polka dot effect. 

Omarm de beschadiging

Nog een 'nail arty achtige truc'; omarm de beschadiging gewoon door het nog meer te benadrukken. Dip met een harde make-upborstel in nagellakremover, en ga hiermee over het beschadigde gedeelte heen. Zo maak je een kunstwerkje van wat eerst een gat was in je nagellak. 

Buffer to the rescue

Gaan slapen met lak die achteraf gezien niet helemaal goed opgedroogd bleek en daardoor rimpels (lees:afdruk van de lakens) erin? Ga dan voorzichtig met een buffer over de nagellak heen om het geheel weer glad te maken.

 

2x nagel buffer blok, roze €12,98

Weet jij nog meer creatieve oplossingen voor een beschadigd lakje?

Meer lezen?

Trend gespot: matching lips&nails

Dit is waarom je nóóit je nagellak eraf mag pulken

Gespot: pom-pomnagels

 

Deel dit artikel
Back to top