Interior

5 x de beste tips voor als je gaat verhuizen

Als je gaat verhuizen zijn er genoeg dingen waar je goed over na moet denken. Het zijn er zoveel dat de kans dat je iets vergeet erg groot is. Vaak zijn het de kleine dingen die over het hoofd worden gezien en dat kan de nodige stress opleveren. Dingen die in het begin niet zo belangrijk lijken, kunnen juist de grootste problemen veroorzaken en dat kan je er tijdens een verhuizing niet echt bijhebben. Een lijstje met de belangrijkste punten zorgt voor een goed overzicht en zo weet je zeker dat je aan elk detail hebt gedacht.

Wij zetten onze beste tips voor je op een rijtje zodat jouw verhuizing zonder problemen kan gaan verlopen! Houd deze bij je voor, tijdens en na het verhuizen en je weet zeker dat het helemaal goed komt. Adem in, adem uit!

1. Denk aan alle kosten
Het budget is een groot punt van aandacht tijdens een verhuizing en het is dan ook belangrijk dat je niets over het hoofd ziet. Kleine dingen zoals verhuisdozen, verf en andere belangrijke essentials kunnen hoog oplopen in prijs als je niet oplet. Vergeet dit niet en houd ook wat ruimte over voor onvoorziene omstandigheden, zodat je hoe dan ook niet in de knoop komt te zitten. 

2. Meet de meubels op
Neem jij jouw meubels mee naar het nieuwe huis? Vergeet ze dan vooral niet op te meten! Hoe vervelend zou het zijn als jij in je nieuwe woonkamer staat en de bank past niet in de hoek die jij ervoor bedacht had... Het is misschien best frustrerend om elk item op te meten, maar het is het hoe dan ook waard.

 

Een bericht gedeeld door Ania (@jedynytakidomek) op

3. Neem je rust
Nadat je bent verhuisd duurt het waarschijnlijk nog wel even voordat je écht tot rust bent gekomen. Gun jezelf wat vrije tijd en ga lekker op vakantie of neem een dagje vrij. Hierna kan je weer met een frisse blik op het hele project kijken.

4. Probeer zo min mogelijk te kopen
Terwijl al je spullen al in dozen liggen, gaat het leven wel gewoon door tijdens het verhuizen. Probeer hier van tevoren rekening mee te houden, zodat je geen onnodige shoppingsessies hoeft te doen. Dit scheelt weer heel wat heen en weer gesjouw! Ga ook vooral geen inkopen doen in de supermarkt net voordat je gaat verhuizen. Je zal waarschijnlijk geen koelkast hebben om het in te bewaren en het is natuurlijk erg zonde als alles in de prullenbak belandt.

5. Vergeet de kinderen en de huisdieren niet
We horen je al denken: 'Die vergeet je toch niet zomaar?' Maar, wat we bedoelen is dat je een dagje moet plannen waarin de kinderen en de huisdieren bij familieleden of vrienden verblijven. Op deze manier heb je even geen omkijken meer naar ze en zo heb je een ongestoorde dag waarin jij je echt even kan focussen op alles wat er nog moet gebeuren. Lekker productief!

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top