Beauty

Reinigingsdoekjes zijn slecht voor je huid en dit is waarom

Het lijkt de beste uitvinding van de eeuw, maar in werkelijkheid zijn ze helemaal niet zo goed voor je huid als we allemaal dachten. Reinigingsdoekjes maken het 'schoonmaken' van je gezicht makkelijker dan ooit tevoren, maar je kan ze de volgende keer toch beter laten liggen. Echt schoon maken ze je niet en het kan zomaar zo zijn dat jij je huid ermee verpest...

Dermatoloog Dr. Patricia Weller laat via Cosmopolitan weten dat je altijd uitgebreid je gezicht moet wassen voordat je gaat slapen. Dit heeft ermee te maken dat je je huid simpelweg niet schoon krijgt op een andere manier. Even met een doekje heen en weer wrijven zal niet het gewenste resultaat opleveren.

"Bacteriën en vrije radicalen blijven anders gewoon zitten op je huid en vernietigen zo het collageen. Ik zou nog eerder gaan slapen in mijn kleren dan naar bed gaan zonder mijn gezicht schoon te maken."

En ook al wil je het misschien niet geloven, maar om je gezicht schoon te maken heb je water nodig. Alleen een doekje is namelijk niet genoeg. Wil je goed voor je gezicht zorgen, dan moet je elke dag minimaal dertig seconden met een goede cleanser en water aan de slag. 

Doekjes maken niet alleen je huid niet schoon, ze maken het uiteindelijk zelfs nog viezer. Door over je huid heen te wrijven duw je juist de viezigheid in je poriën, in plaats van dat je het eraf wast. Heb je nou een keer geen cleanser bij de hand, gooi dan een paar plenzen water in je gezicht. Zelfs dat werkt nog beter! 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top