Beauty

Deze make-up routine bestaat geheel uit diervriendelijke producten

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar veel van de make-up producten die in de winkels liggen zijn niet diervriendelijk. Soms zit er bijvoorbeeld bestandsdeel in die wel getest is op dieren. Gelukkig heb je een keuze en als je je er een beetje in verdiept, vind je genoeg alternatieven. 

Sinds 13 maart 2013 is er een Europees verbod op dierproeven, maar dat betekent niet dat alle producten ook echt diervriendelijk zijn. Dit is natuurlijk heel jammer, maar gelukkig zijn er genoeg producten te vinden die wél diervriendelijk zijn. Het is minder moeilijk dan je denkt om deze merken in je routine te brengen en wij laten het zien met een geheel diervriendelijke make-up look! 

Klik op de foto om het product te bestellen. 

1. Lippenbalsem
Hurraw! is een merk speciaal voor vegan lippenbalsem. Ze hebben allerlei verschillende smaken en zelfs eentje met SPF. Altijd fijn om je make-up routine te beginnen met een voedende lippenbalsem!
2. Primer
Een mooie look begint met een goede primer! E.L.F. is een betaalbaar merk en tegelijkertijd ook diervriendelijk! Deze primer helpt met het verkleinen van de zichtbare poriën en zorgt ervoor dat je make-up er de hele dag op blijft zitten.
3. Foundation
Naast dat de foundation van Dr. Jetske Ultee diervriendelijk is, is die ook nog goed voor je huid! Dit product heeft milde en kalmerende ingrediënten en bedekt tegelijkertijd al je onzuiverheden.  
4. Concealer
Lavera probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van plantaardige producten. Deze concealer geeft een natuurlijke dekking en heeft kalmerende en hydraterende ingrediënten. Dit product geeft je een frisse look en daar gaan we natuurlijk voor!
5. Poeder
Deze loose powder van Dr. Hauschka kan je perfect gebruiken om je foundation af te poederen. De poeder past zich aan aan jouw tint en is daarmee gemakkelijk te gebruiken. 
6. Highlighter
De missie van Nourished is om de beste natuurlijke, niet-giftige, diervriendelijke en ecologisch verantwoorde producten te maken. Alles van hun merk is dan ook vegan. Deze highlighter is te gebruiken op je jukbeenderen, maar je kan het natuurlijk ook gebruiken als oogschaduw. 
7. Blush
Als je een liefhebber bent van blush dan is deze van BioAmable zeker een aanrader! Deze poeder laat een subtiele kleur achter en geeft je een gezonde en verzorgde look. Perfect dus om in je everyday tasje te hebben!
10. Wenkbrauw gel
E.L.F. is al eerder in deze routine voorbijgekomen, maar naast dat het een budget topper is, zijn het ook gewoon erg fijne producten! Deze gel is in meerdere kleuren verkrijgbaar en je creëert er gemakkelijk prachtige bold brows mee. 
11. Mascara
Iedereen houdt wel van een beetje volume in een mascara. Deze mascara van Creative Cosmetics geeft lengte en volume aan je wimpers en is zelfs voor de meest gevoelige ogen nog geschikt!

12. Lipstick
Nadat je lippenbalsem goed is ingetrokken, kan de lipstick eroverheen. Lush is zeker een favoriet als het om diervriendelijke producten gaat! Dit bedrijf vindt het belangrijk dat er natuurlijke ingrediënten gebruikt worden en gaat de strijd aan tegen dierproeven. Deze lipstick blijft lang zitten en verzorgd tegelijkertijd je lippen intensief!

13. Kwasten
Je kan je make-up heel mooi met je handen aanbrengen, maar velen zijn toch echt fan een paar fijne kwasten. Ook die zijn geheel diervriendelijke te vinden! Van het merk Au Naturale zijn naast fijne vegan make-up producten, ook kwasten sets te vinden. De haren zijn synthetisch en heerlijk zacht. Zo ben je in één keer klaar en heb je alle tools die je nodig hebt. 
14. Nagellak
Zelfs je nagellak kan je diervriendelijk krijgen! Kenko heeft allerlei vegan nagellakjes in vele mooie kleuren. 

15. Haarverzorging
Onder andere Maria Nila heeft een mooie collectie aan diervriendelijke haarproducten. Daarnaast leggen ze de focus op een goede verzorging en kwaliteit. Zo heeft deze shampoo growth stimulating en helpt het bij het aanpakken van hoofdhuidproblemen. Sowieso een topper dus! Op de site zijn ook fijne haarmaskers en conditioners te vinden. 
Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top