Beauty

5 dingen die er met je lichaam gebeuren wanneer je vegan gaat eten

Je eetpatroon aanpassen kan een grote verandering zijn, vooral voor je lichaam. Vegetarisch eten kan al best wennen zijn, maar wat dacht je van veganistisch eten! Dit betekent dat je helemaal niks mag eten wat van dieren komt en het is best handig als je daar wat meer van weet.

Vegan eten betekent dus niet alleen dat je geen vlees eet, maar denk ook aan kaas, eieren, alles met melk er in, gelatine, honing en zelfs sommige pasta. Voor jou zelf is dat niet alleen een grote verandering, maar ook je lichaam zelf moet hieraan wennen. Overweeg je om veganistisch te gaan eten? Lees hieronder wat er kan gebeuren met je lichaam. 

1. Je wordt energieker
Natuurlijk is dit (en alle onderstaande punten) verschillend voor iedereen, maar zodra je je eetpatroon drastisch verandert zul je ook een groot verschil merken in je energielevel. In de eerste week kan je nogal moe zijn, maar uiteindelijk zul je veel energieker zijn en makkelijker uit bed komen!

2. Je kan gewicht verliezen
En eigenlijk is dit best logisch. Door veganistisch te eten moet je niet alleen heel wat gezonde dingen uit je dieet schrappen, maar ook heel veel taart, cakejes, chocola en zelfs snoep, want ook hier komen bijna altijd dierlijke producten in voor. Natuurlijk kun je nog steeds van vegan lekkernijen genieten, maar waarschijnlijk zul je vooral dingen als groenten en fruit eten.

3. Je lichaam heeft wat extra supplementen nodig
We hebben het hierbij natuurlijk over voedingssupplementen met bepaalde vitaminen. Door veganistisch te eten, kan het zijn dat je misschien niet genoeg eiwitten en ijzer binnenkrijgt maar hier zijn dus gelukkig genoeg supplementen voor. Ook is het van belang dat je genoeg spinazie, broccoli en wat meer zout binnenkrijgt. 

4. Het kan zijn dat je in eerste instantie veel puistjes krijgt
Bij veel mensen die begonnen met het volgen van een vegan dieet, gebeurde het dat de huid ineens heel onzuiver werd na zo'n twee weken. Dit komt enkel omdat je lichaam gewoon moet wennen aan de grote verandering en zichzelf van binnenuit probeert te reinigen. Na een paar weken zul je waarschijnlijk een enorm verschil zien en is je huid more glowy than ever.

5. Je hebt doorgaans niet zo vaak meer last van lucht in je buik
Je kent dat gevoel vast wel als je bepaald voedsel hebt gegeten, of juist teveel van iets. Je buik zwelt op maar door vegan te gaan eten zul je hier bijna nooit meer last van hebben. Bijna alleen maar pluspunten dus!

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top