Beauty

Dankzij 3 tips kom je makkelijker je bed uit in de ochtend

Het is niet altijd even makkelijk om op te staan in de ochtend. Je bed ligt heerlijk en misschien ben je ook iets te laat naar bed gegaan, waardoor het natuurlijk nóg moeilijker wordt om je dag te starten. De snoozeknop wordt dan toch wel erg aantrekkelijk... Je hebt ochtend- en avondmensen, maar iedereen kan lekker verkwikt wakker worden in de ochtend met een paar handige tips. 

1. Water
Net zoals voor heel veel andere dingen, is water ook goed voor je slaapritme. Als je gehydrateerd gaat slapen, kan je lichaam beter zijn werk doen in de nacht en wordt je fitter wakker. Als je opstaat mag je ook gelijk de kraan opendraaien, want ook daar wordt je opgewekter van. De oplossing voor heel veel problemen is gewoon genoeg water drinken. Zeker niet vergeten dus!

2. Sport
Regelmatig bewegen bevordert een goede nachtrust. Sporten gaat stress tegen en zorgt voor een betere regulering van de stofwisseling. Ook gaat je lichaamstempratuur en je hartslag er naderhand van naar beneden en dat helpt bij het in slaap vallen. Sporten is natuurlijk voor nog veel meer dingen goed, dus ook dit is hoe dan ook een aanrader.

3. Luister naar je lichaam
Vaak vinden we het gewoon irritant als we wallen hebben of last hebben van hoofdpijn. We denken er verder niet over na waarom we hier eigenlijk last van hebben. Dit zijn een paar van de signalen die ons lichaam ons geeft om ons te laten weten dat het tijd is om te gaan liggen. Het maakt echt een verschil als je naar je lichaam luistert en op tijd je rust pakt. Je kan nog wel genoeg water drinken en elke dag sporten, maar als je te weinig slaapt heeft het uiteindelijk geen zin. 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top