Lifestyle

8 x avondgewoontes om iedere ochtend goed te beginnen

8 x avondgewoontes om iedere ochtend goed te beginnen

We kunnen niet allemaal ochtendmensen zijn, het is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Sommige dingen passen niet in jouw ochtendroutine en daar is niks mis mee. In de avond alvast wat voorbereidingen treffen voor de volgende ochtend is ook helemaal geen gek idee.

Met deze avondgewoontes begin jij iedere ochtend op de best mogelijke manier.

Leg jouw outfit voor de dag erna alvast klaar

Soms sta je voor jouw kledingkast en denk je; ik heb niks om aan te trekken! Je bent overweldigd door de keuzes (of juist het tegenovergestelde) en kan daardoor niet kiezen. Als jij daarnaast nog te maken krijgt met tijdsdruk dan helpt dit jou ook niet echt bij het maken van jouw keuze. Besteed daarom de avond van tevoren wat tijd aan het uitkiezen van jouw outfit voor de volgende dag. Dit scheelt in de ochtend enorm veel tijd en stress. Houd rekening met het weer en jouw activiteiten en kies een outfit waarvan jij zeker weet dat jij het graag draagt. Zo loop jij in de ochtend zelfverzekerd de deur uit.

Ruim op

Klusjes doen is niet leuk, maar het maakt jouw leven een stuk makkelijker als jouw leefruimte netjes is. Om jouw ochtendroutine soepeler te laten verlopen, kan jij jezelf helpen door alle spullen die jij nodig hebt netjes op te bergen op de plek waar ze thuishoren. Niemand wordt blij van gestrest door het huis rennen op zoek naar sleutels, een portemonnee of dat ene paar schoenen. Leg daarom de avond van tevoren alles wat jij nodig hebt klaar op de plek waar jij het normaal gesproken pakt. Dan hoef jij er in de ochtend niet eens meer over na te denken en loop je minder risico om iets te vergeten.

Maak jouw lunch voor de volgende dag

Net als bij outfits is het lastig om te bedenken wat je wilt eten op het moment zelf. Als dit een probleem is die jij herkent bij jezelf, kan het verstandig zijn om jouw lunch die je meeneemt naar je werk alvast de avond van tevoren te maken. Meal prepping hoef je niet alleen voor jouw lunch te doen, je kan het zelfs voor je ontbijt en voor je avondeten doen. Dit kan jou de volgende ochtend enorm veel tijd besparen. En dat terwijl jij in de avond lekker de tijd kan nemen om een heerlijke maaltijd voor jezelf te bereiden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Meal Prep On Fleek (@mealpreponfleek) op

Was jouw haar

Je haar wassen in de douche kan best lang duren. Als je graag in de avond én in de ochtend doucht zouden wij daarom aanraden om in de avond je haar te wassen. Nu hoef jij in de ochtend jezelf alleen nog maar even snel af te spoelen en duurt jouw douchebeurt een stuk minder lang. Dan houd jij in de ochtend meer tijd over voor andere dingen die jij moet doen voordat jij jouw huis verlaat. 

Verzorg je huid

Een prettige huidverzorgingsroutine is altijd fijn om te hebben, in de ochtend en in de avond. We proberen hier niet mee te zeggen dat jij jouw routine in de ochtend over moet slaan. Als jij in de avond meer tijd besteed aan het verzorgen van jouw huid, bijvoorbeeld door middel van een maskertje en diepe reiniging, zal jouw huid hier in de ochtend veel profijt van hebben. Het enige wat jij in de ochtend nog hoeft te doen is jouw gezicht wassen en vervolgens hydrateren. Dit scheelt tijd en zal jouw huid mooi en gezond houden op de lange termijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lush Cosmetics North America (@lushcosmetics) op

Leg alles wat je mee moet nemen klaar

Voordat jij jouw bedje inkruipt, is het verstandig om nog even te checken of je alles klaar hebt liggen voor de volgende ochtend. Leg bijvoorbeeld alles wat je mee moet nemen naar werk neer op één plek zodat jij het de volgende ochtend onmogelijk kan vergeten. Laad daarnaast ook alle apparaten op die je nodig gaat hebben, zoals jouw laptop en telefoon. Gebruik dit moment om jezelf zo veel mogelijk stress in de ochtend te besparen. Plus, als alles al klaar ligt kan jij misschien zelfs wat langer in bed blijven liggen.

Relax

Nu je klaar bent met alle voorbereidingen, is het tijd om jezelf te laten ontspannen voordat je gaat slapen. Ga lekker in bad, lees een boek, leg je telefoon weg en ontspan. Hierdoor zal jij straks een stuk makkelijker in slaap komen en word jij de volgende ochtend uitgerust wakker. Met het verkeerde been uit bed stappen gaat ons niet meer overkomen in 2020.

Ga op tijd slapen

Uiteindelijk is het allerbeste wat jij kunt doen om de volgende ochtend makkelijker door te komen, genoeg slapen. Als je te weinig slaapt dan zal je namelijk veel meer moeite hebben om de dag erna jouw bed uit te komen en zal je ook minder productief de dag doorkomen. Probeer jezelf dus aan te leren om op tijd in bed te gaan liggen. Dan hoef jij de volgende ochtend niet meer op de snooze knop te drukken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top