Interior

Zo richt jij je slaapkamer in om beter te kunnen slapen

Een goede nachtrust is erg belangrijk en er zijn ook veel trucjes om dit te bevorderen. Zo kan je een boek lezen, een uur voordat je gaat slapen je telefoon wegleggen en natuurlijk je kamer zo donker mogelijk maken. Maar er zijn zeker nog wat andere dingen die je kan veranderen in je kamer om zo lekker mogelijk te slapen.

We willen allemaal wel elke ochtend als herboren opstaan, maar dat is jammer genoeg niet de realiteit. Niet iedereen valt even makkelijk in slaap en sommigen worden natuurlijk ook wat vaker wakker dan anderen. Bij het inrichten van je slaapkamer kan je hier al rekening mee houden! Wij geven je vijf tips om je kamer helemaal slaap-proof te maken. 

Klik op de foto om te bestellen.

1. Je bed
Je bed is, uiteraard, erg van invloed als we het hebben over een goede nachtrust. Het matras is uiteindelijk het belangrijkste en het is dan ook noodzakelijk dat je hier genoeg aandacht aan besteedt. Zo houdt de één van een wat zachter matras en de ander juist van stevig. 

Ook je lakens spelen een grote rol in je nachtrust. In ruwe lakens kan je niet heerlijk wegkruipen, dus hoe zachter hoe beter! Linnen is bijvoorbeeld een heel fijn materiaal. Een voordeel hiervan is dat het koel aanvoelt in de zomer en warm in de winter.

Dit dekbedovertrek van House In Style is 100% linnen en heel stijlvol!2. Vast ritueel
Om je lichaam te laten weten dat het tijd is om naar bed te gaan, is het goed om een vast ritueel te hebben. Dit is een routine die je elke avond voordat je naar bed gaat uitvoert, zodat je helemaal in de mood komt om te gaan slapen. Je kan bijvoorbeeld elke avond lekker in bad gaan met rustgevende oliën of je kiest voor een slaapthee. Er is genoeg te verzinnen!

Deze thee van Pickwick is speciaal gemaakt om de nachtrust te bevorderen.
3. Gordijnen
Om goed te kunnen slapen, is het belangrijk dat je kamer zo donker mogelijk is. Dit heb je nodig om melatonine aan te maken, oftewel het slaaphormoon. Je gordijnen zijn dus key in het inrichten van een fijne slaapkamer. Je kan ook spelen met patroontjes en kleuren, zodat het er gelijk heel leuk uitziet!

Ook kan je kiezen voor een warme kleur op de muren om dat cozy gevoel op te wekken.

4. Aroma's
Om je lichaam nog een beetje extra te helpen, kan je ook gebruik maken van aroma's. De geur van lavendel staat erom bekend dat het heel rustgevend is, dus dit is zeker een aanrader! Je kan kiezen voor een geurkaars, maar bijvoorbeeld ook voor een spray. Zo val je makkelijker in slaap en word je heerlijk relaxed wakker!
5. Rustgevend licht
Je kan het licht natuurlijk niet geheel verbannen uit je slaapkamer. Je wil misschien een boek lezen en dan is een lampje wel erg cruciaal. Zorg er in ieder geval voor dat je lamp niet te fel is, want dan zal het erg moeilijk gaan worden om slaperig te worden. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top