Beauty

Zo behandel je jouw verbrande huid én zie je er niet meer uit als een kreeft

Het is zomer en je dagjes uit naar het strand, het park of naar het pretpark staan weer volop in de planning. En een hele dag in de zon betekent een hele dag goed voor je huid zorgen. Zeker met een hoge zonnekracht is het belangrijk om in ieder geval om het uur te smeren, maar elk uur is nog beter.

Toch kunnen veel mensen nog laks zijn in het smeren. Er wordt bijvoorbeeld veel gedacht dat als je nooit rood wordt, je geen zonneschade oploopt. Alleen is niets minder waar! Je huid moet je te allen tijde beschermen, anders gaat het finaal mis. Maar wat doe je als het al mis is gegaan en je jouw huidje enorm hebt verbrand? Lees verder voor de beste tips om voor jouw beschadigde huid te zorgen!

Hoe behandel je je flink verbrande huid?

- Laat je huid rusten, zorg dat er geen zonnestralen meer op je verbrande huid komen totdat het weer helemaal hersteld is. Blijf in de schaduw én draag er een kledingstuk overheen (want ook in de schaduw kun je verbranden).

- Laat je huid ademen en draag geen dikke stoffen maar kies voor lichtgewicht shirtjes van zacht katoen.

- De pijn kun je naast het insmeren met aftersun of aloë vera een beetje sussen door een pijnstiller te nemen. Zeker ibuprofen helpt. Niet alleen tegen de pijn, maar ook voor een mogelijke ontsteking die je door de zonneschade kan krijgen.

- Bezoek je dokter / een dermatoloog. Als je echt zo erg verbrand bent dat je je zorgen maakt, ga langs bij één van de twee voor goed advies.

 

🔥

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

Hoe verzacht je de pijn?

- Naast het eerder genoemde aftersun en pijnstillers, werkt een koud compres ook geweldig. Ook is een douche of bad ideaal, maar zorg dan wel dat het water nét iets kouder is dan lauw water. Zorg dat de straal van de douche niet te hard op het verbrande gebied komt.

- Droog je huid na het douchen voorzichtig af. Veeg niet, maar dep je huid droog. Gebruik erna ongeparfumeerde lotion, of voor een nog beter effect wat aloë vera gel.

 

The summer of the dress starts here.... More on the blog today 🍑📷 @tilfrances

Een bericht gedeeld door Lucy Williams | Fashion Me Now (@lucywilliams02) op

Hoe werk je de roodheid weg?

Colour correcting! Gebruik groene concealer als je gezicht verbrand is. Werk het af met wat bronzer om het geheel af te maken.

- Als je panda ogen hebt door de zonnebril die je de hele dag hebt gedragen, kun je het beste wat vloeibare bronzer toevoegen aan je foundation en dat mixje aanbrengen op de wittere delen van je gezicht. Maak het af met een bronzy ooglook en niemand merkt er iets van.

- Als je bikinistreepjes hebt staan, breng dan met een make-up spons wat instant zelfbruiner aan op de witte gebieden.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top