Fashion

Reality check: jouw favo influencers schrijven écht niet hun eigen artikelen

“Ghostwriting: een schrijver die schrijft onder andermans naam, op diens verzoek”. We wisten allemaal al een beetje dat dit zo nu en dan gebeurt online maar wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat bijna álles van je favo celebs en influencers tegenwoordig door ghostwriters wordt geschreven.

Die leuke foto van Kim Kardashian of Selena Gomez op Instagram? Die originele caption is waarschijnlijk geschreven door heel iemand anders dan zij zelf. En wat dacht je van de apps van Kendall en Kylie Jenner? Een goed voorbeeld is een artikel dat een tijdje geleden verscheen op thekyliejenner.com, waarin Kylie Jenner (lees: haar ghostwriter) wel heel diep in de details ging over haar toenmalige relatie met Tyga. Al heel snel werd het artikel verwijderd en tweette Kylie dat zijzelf nooit zoiets persoonlijks zou plaatsen. We hebben dan ook het idee dat deze ghostwriter heel snel ontslagen is… 

Maar dit is lang niet het enige. Naast celebrity apps hebben je favoriete beroemdheden dus zelfs personeel achter hun Instagram account zitten, maar ook grote bloggers en zelfs Youtubers die hun eigen boek schrijven, blijken dit soms niet eens zelf gedaan te hebben. Kijk maar naar Zoe Sugg, online bekend als Zoella. Toen ze haar eerste boek uitbracht, Girl Online, was het al snel nieuws dat ze niks ervan zelf had geschreven. En zij is heus niet de enige.

Toch hoeven we het vertrouwen in onze favo influencers nog niet helemaal te verliezen, er zijn er namelijk vast nog wel een paar die wél veel dingen zelf plaatsen en schrijven; of het nou tweets, Instagram foto’s of boeken zijn. 

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top