Beauty

Dit is de reden waarom jij je oude lege beauty producten moet recyclen

Als je een keer een grote ‘beauty stash’ schoonmaak houdt, kom je wellicht een paar oude of lege beautyproducten tegen. In plaats van ze direct weg te gooien, kun je er ook voor kiezen om te recyclen en dit is de reden waarom.

Recyclen is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. We zijn er allemaal van op de hoogte dat het beter is voor het milieu. Volgens een Amerikaans onderzoek van Unilever blijkt dat 27% van de Amerikanen geloven dat de items die zij weggooien niet gerecycled kunnen worden. En dat één op de vijf (22%) liever loopt om wat drinken te gaan halen, dan een leeg flesje in een recycle bak te gooien.

Unilever lanceert daarom een nieuw project genaamd: Rinse, Recycle, Reimagine om consumenten er aan te herinneren hoe belangrijk het is om te recyclen. Het hergebruiken heeft een positief invloed op het broeikaseffect. Het kost minder energie om een product te recyclen dan te produceren. Daarnaast bespaar je ook nog eens geld. Een goede reden om bewust om te gaan met plastic. Het bedrijf hoopt, met steun van anderen, de hoeveelheid gerecycled producten te verhogen in het jaar 2020.

Wel blijkt uit onderzoek dat Nederland het best goed doet op het gebied van recyclen, maar altijd kan verbeteren. Begin dus stap voor stap en lever je lege beautyhulzen in.

Wil je weten hoe jij kan helpen in Nederland? Hier lees je meer. 

Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top