Beauty

Dit is de reden waarom je wenkbrauwen stoppen met groeien

Nadat Gwen Stefani, Jessica Alba en Christina Aguilera in de jaren ’90 de dunner dan dunste wenkbrauw debuteerde op de catwalk, werd de flinterdunne wenkbrauw razend populair. Destijds waren fashionista’s overijverig met de pincet en pronkte iedereen met de hippe magere wenkbrauw. Anno 2017 is het tegenovergestelde blits en zijn dikke welgevormde wenkbrauwen weer helemaal hip dankzij Cara Delevingne. 

Met de tijd komen en gaan trends, maar de volle wenkbrauw is er een die hoogstwaarschijnlijk altijd zal blijven. We hebben onze pincetlessen geleerd en zullen niet meer ongeremd de haren wegplukken. Helaas is niet iedereen gezegend met volle wenkbrauwen of kan het een terging zijn om je haren terug te laten groeien. Een van de grootste redenen waarom je haren niet aangroeien komt door een fout in je beauty routine.

Voor de een kan het een heidense klus zijn om wilde haren te temmen en de andere voorziet de wenkbrauwen graag van een spray om ze voller te laten lijken. Echter kan het gebruik van moisturisers, gels en foundations funest zijn voor je wenkbrauwen. Volgens beautygoeroe Sania Vucetaj kan het gebruik van deze producten de haren doen uitvallen of zelfs de groei van je haar tegengaan. “We tend to treat the brows as skin, but they’re actually hair follicles, and if we wouldn’t put something on our scalp, why would we put it on our brows?”, vertelt Sania aan Pop Sugar. “Clients who are careful to avoid any lotions have noticed tremendous growth. it just takes patience”, gaat de beauty-expert verder. 

Let er voortaan dus op dat je de foundation en moisturisers alleen op je huid aanbrengt en niet per ongeluk op je wenkbrauwen

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top