Beauty

Zo krijg je binnen no-time mooier haar

Binnen een korte tijd mooier haar krijgen, hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Er zijn talloze trucjes waardoor je lokken weer een glanzende look krijgen. Wij hebben de handigste tips voor je op een rijtje gezet.

Ga naar de kapper
Ten eerste, ontdoe jezelf van dode haarpunten. Ook als je dolgraag je manen langer wilt laten groeien, is het wijs om regelmatig een bezoekje aan de kapper te brengen. Wanneer er weer een stuk van je haar af is, lijkt je haar zonder die gespleten haarpunten een stuk gezonder.

Gooi je oude haarproducten weg
Al je haarproducten die zijn uitgedroogd of al lang voorbij de houdbaarheidsdatum zijn, verdienen een plekje in de prullenbak. Het blijven gebruiken van oude mengsels die niet meer goed zijn, kunnen schadelijk zijn voor je haar en soms zelfs de haargroei tegengaan.

Gebruik de juiste borstel
Soms kan het meest simpele, heel effectief zijn. Ondanks dat velen hun lokken regelmatig voorzien van een goede borstelsessie, zijn er ook genoeg mensen die bijna nooit de borstel door hun haren halen. Ben jij een van die mensen? Stop daarmee en borstel vanaf nu je haar regelmatig.
Daarnaast is het ook essentieel dat je de juiste soort borstel gebruikt. Waarom? Omdat de juiste borstel je haar beter kan verzorgen en overige haarproducten nauwkeuriger uit je haar haalt. 

Hydrateer je puntjes
Vooral tijdens de koudere maanden is het hydrateren van je haar essentieel. Continu van temperatuur wisselen wanneer je naar binnen of buiten gaat, kan funest zijn voor je puntjes. Gebruik daarom regelmatig een drupje Arganolie en smeer dit in de puntjes van je lokken voor extra hydratatie.

Verwen jezelf met een haarmasker
Zoals je je lokken regelmatig schoonspoelt met shampoo en verzorgt met conditioner is het wijs om ook met enige regelmaat je haar te verwennen met een masker. Wanneer je een haarmasker gebruikt, krijgen je manen weer extra voedingsstoffen, waardoor je hair goal sneller dichterbij komt. 

Gebruik bescherming
Wanneer je voor de zoveelste keer je lokken van een mooie krul voorziet met een krultang, is het essentieel dat je een hittebescherming voor je lokken gebruikt. Of nog beter: gebruik geen stijl- of krultang. Doe je haar voor de verandering eens in een hoge knot of een leuke vlecht. 

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top