Beauty

5 voordelen van het gebruiken van kaneel in je beauty routine

Naast dat kaneel goed is voor je gezondheid, is het gebruiken van deze specerij ook geschikt om je haar en huid een boost te geven. Wij hebben de 5 verschillende manieren waarop je kaneel kunt gebruiken voor je op een rijtje gezet.

1. Kaneel als lipplumper
Wil je ook volle lippen en zie je de wasabi-truc niet zo zitten? Kaneel is de oplossing! Het werkt heel simpel, je brengt een beetje Vaseline aan op je lippen gevolgd door wat kaneel. Masseer het goed in en breng vervolgens nog een laag Vaseline aan. Je moet dit trucje wel altijd met Vaseline proberen want van alleen kaneel op je toet smeren, worden je lippen niet zo heel blij.

2. Kaneel als haarmasker
Een haarmasker waar kaneel in zit zou bijdragen aan het sneller laten groeien van het haar. Zo'n masker kun je heel makkelijk zelf maken. Meng twee eetlepels kaneel met 125 ml olijfolie, één ei en twee eetlepels honing. Breng het masker aan op je natte haar en laat het een kwartiertje intrekken. Vervolgens kun je het mengsel gewoon uitwassen met wat shampoo en blijf je achter met mooie, verzorgde lokken.

3. Kaneel tegen acné
Kaneel is een natuurlijke manier om de bacteriën die acné veroorzaken te stoppen. Je hoeft alleen maar drie eetlepels honing met één theelepel kaneel te mengen en het goedje 20 minuten op je gezicht te laten zitten. De kaneel vermindert de acné en de honing zorgt ervoor dat de roodheid wegtrekt zodat je achterblijft met een zijdezachte huid.

4. Kaneel als ademverfrisser
Ruik je niet zo fris uit je mond? Zoek de dichtstbijzijnde supermarkt op en koop wat kaneelstokjes. Kauw heel eventjes op een van de stokjes en je hebt binnen een mum van tijd weer een frisse adem. 

5. Kaneel om je haar lichter te maken
Wist je dat kaneel je haar lichter kan maken? Meng gewoon wat kaneelpoeder met je conditioner en breng het gelijkmatig aan op je haar. Laat het vervolgens een nachtje intrekken en spoel het de volgende ochtend weer uit je lokken. Na verloop van tijd zal je coupe een stuk lichter zijn.

Beeld: Pexels

Deel dit artikel
Back to top