Fashion

Er is nu een sweatshop in de Kalverstraat in Amsterdam geopend

We schrijven over mode, maar soms denken we niet na over de keerzijde van fashion. Schone Kleren Campagne en Mama Cash confronteren winkelend publiek in de Kalverstraat met de schaduwzijde van de mode-industrie. En het is heftig!

Moet je voorstellen, je wil net met je nieuwe vondsten het pashok induiken, beland je in een sweatshop! Een sweatshop is een naaiatelier waarin arbeiders in landen als Bangladesh en India kleding maken onder erbarmelijke omstandigheden. Hard geratel van machines, zweet wat je over de rug loopt en zo'n 20 collega's die op dezelfde vierkante meter werken. Het klinkt verschrikkelijk. Toch is het werkelijkheid in deze landen en is dit precies hoe jij aan je shirtje van een paar euro kunt scoren.

Schone Kleren Campagne wil mensen in Nederland laten zien hoe de laaggeprijsde kleding die in de Kalverstraat te koop is, wordt gemaakt. De fabriek ligt verscholen aan de andere kant van een pashokje in de conceptstore ‘The Mad Rush’ op Kalverstraat nummer 101 en is vanaf 11 mei tot en met zondag 15 mei 2016 te bezoeken.

Wij gaan zeker een kijkje nemen, jij ook?

Deel dit artikel
Back to top