Travel

Dit zijn onze favoriete vintage shops in Amsterdam

Amsterdam heeft veel te bieden en deze stad weet ook altijd onze shopwensen te vervullen. Aangezien wij echte vintage lovers zijn, zijn we altijd op zoek naar de beste vintage shops en door de tijd heen hebben we zeker het één en ander verzameld! Naast dat het vaak voor een fijn prijsje over de toonbank gaat, vind je hier ook de meest unieke items. 

Een vintage kledingstuk heeft vaak veel karakter en je kan er zeker van zijn dat niet de halve stad ermee rondloopt. Ook is het vaak tweedehands, waardoor je de items weer een nieuw leven geeft en dat is altijd goed. Genoeg redenen dus om binnenkort eens langs een fijne vintage winkel te gaan. Wij hebben de leukste voor je verzameld!

1. Zipper Vintage
Zipper heeft een uitgebreide keuze aan kleding en je zult zien dat er altijd wel wat te vinden is. Deze winkel gaat mee met de trends en dat maakt het toch allemaal net wat makkelijker. Van mooie jeans, tot graphic tees en leuke accessoires: ze hebben het!

2. Episode
Episode is één van de bekendste vintage stores in Europa, dus de kans dat er wel eens van gehoord hebt is groot. De items gaan soms terug tot de jaren '50, dus verwacht felle kleuren en veel printjes. 

 

Een bericht gedeeld door episode (@episodeamsterdam) op

 

Een bericht gedeeld door episode (@episodeamsterdam) op

3. Marbles Vintage & Design
Bij Marbles kan je terecht voor mooie items voor een fijn prijsje. Het gaat hier om items die nog nooit gedragen zijn, maar uit de schappen gehaald werden toen het seizoen weer voorbij was. Een mooie blouse, Levi's shorts of een jurkje; je scoort het hier allemaal!

4. Kiloshop
De Kiloshop is één van onze favorieten en je hoeft je hier ook zeker niet in te houden. Je koopt de items per kilo en dat maakt het shoppen nog een tikje leuker. Je kan hier na je shopsessie ook even uitrusten met een kopje koffie en een lekkere lunch. 

 

Een bericht gedeeld door romie (@veromahl) op

5. IJ-hallen
IJ-hallen is de grootste vlooienmarkt van heel Europa en er zijn hier genoeg vintage treasures te vinden! Iedereen kan hier een kraampje huren en dat levert een fijne afwisseling aan items op. Het gaat hier niet alleen om vintage kleding, maar dat zit er zeker ook tussen!

 

Een bericht gedeeld door IJ-Hallen (@ijhallen) op

 

Een bericht gedeeld door IJ-Hallen (@ijhallen) op

 

Een bericht gedeeld door IJ-Hallen (@ijhallen) op

6. I Love Vintage
I Love Vintage verkoopt allerlei vintage en retro items en alle kleding die hier hangt is nog helemaal nieuw! De items zien er nog helemaal goed uit, dus om de kwaliteit hoef jij je zeker geen zorgen te maken. Een aanrader dus!

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top